Noticias
  • Com fer treball físic fora de les pistesEstem acostumats a fer treball físic al mateix lloc de joc. Si bé aquesta és una bona manera d'aclimatar-se a la pista, especialment als moments d'escalfament, existeixen altres opcions igual de [...]
  • Què és el coaching?El coaching esportiu és un procés mitjançant el qual un entrenador s'encarrega de potenciar el talent i els recursos que té l'esportista per fer que el seu rendiment augmenti a [...]
  • El boom del tennis platjaAra que s'està disputant Roland Garros, fem un cop d'ull al tennis platja, una modalitat tenística que ha guanyat molta importància durant els últims anys. El que va sorgir a [...]

8 de març: recursos al voltant del dia de la dona

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
8 de març: recursos al voltant del dia de la dona

El 8 de març és el Dia Internacional de les Dones, reconegut oficialment per l’Organització de les Nacions Unides (ONU). És un dia per reivindicar la igualtat laboral entre homes i dones, i el seu origen és variat, ja que no respon a un únic fet: la Viquipèdia apunta que són tres els actes determinants: la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes de 1857, l’incendi de la fàbrica Cotton o el de la Triangle Shirtwaist Company, a Nova York. També podeu trobar més informació sobre el seu origen aquí.

Actes i recursos per al dia de la dona

A Catalunya hi ha moltes entitats al voltant de la dona. Un dels més representatius és l’Institut Català de les Dones (ICD), de la Generalitat de Catalunya. Per al dia 8 hi ha alguns actes institucionals programats.

L’ICD té dos cercadors que poden ser d’interès:

• Cercador d’expertes: base de dades que facilita la recerca de perfils de dones de diferents àmbits com ara científic, acadèmic o cultural.
Cercador de normativa de gènere: recull de drets de les dones recollides en diferents marcs normatius, nacionals i internacionals i fent especial atenció a la normativa catalana.

La institució també disposa d’un centre de documentació. Es tracta d’una biblioteca especialitzada que promou i afavoreix l’estudi i la investigació sobre les dones. Està oberta a tothom interessat en la matèria i ofereix serveis i recursos com ara les guies bibliogràfiques i de lectura.

Per últim, comentar que la institució disposa de material per a exposicions. Algunes són virtuals i altres físiques. Podeu veure el catàleg complet aquí, juntament amb les condicions i procés de sol•licitud.

La web de l’Ajuntament de Barcelona també disposa d’una web específica de temàtica de dones. Hi podreu trobar notícies, agenda, subvencions, publicacions, etc. Val la pena també conèixer l’existència del CIRD: El Centre d’Informació i Recursos per a les Dones. S’hi ofereix:

• Informació i assessorament: atenció, web Dones de l’Ajuntament de Barcelona, l’Agenda Dones de Barcelona, guia d’entitats i fitxers de recursos.
• Participació i associacionisme: dinamització d’entitats, cessió d’espais, coordinació entre serveis i equipaments i arxiu de recursos per a la dinamització.
• Sensibilització i formació: maletes pedagògiques, catàleg d’exposicions, premis i cicle anual de cinema de dones.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres