L’esport a la feinaPrevious Article
Esport i discapacitat psíquicaNext Article
Noticias
  • Futbol, un esport més tàctic del que semblaEl futbol és l'esport rei, milions de persones ho confirmen i es donen cita de forma religiosa, tots els caps de setmana, en les pistes. La veritat és que darrere [...]
  • La importància dels educadors en l’esport de formacióEls educadors en l'esport de formació són tan rellevants com qualsevol un altre docent que es dediqui a l'abordatge d'una altra classe de temàtiques durant el procés formatiu dels estudiants. [...]
  • Els avanços tecnològics i l’esportLa tecnologia ha donat passos gegants en els últims anys, i en l'esport, tant amateur com a professional, s'ha anat incorporat per millorar l'acompliment dels atletes i de la competència, intentant [...]

Biblioteques de la Generalitat: Biblioteca de l’Esport

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Biblioteques de la Generalitat: Biblioteca de l’Esport

Quan es pensa en biblioteques, tendim a pensar sempre en les biblioteques públiques, que són sempre les que ens són més properes gràcies a la facilitat de trobar-les quasi sempre obertes al nostre poble o barri.

Biblioteques especialitzades: Biblioteca de l’Esport

Hi ha, però, altres biblioteques. Més enllà de les acadèmiques (biblioteques escolars i universitàries) hi ha una xarxa de biblioteques especialitzades gestionada per la Generalitat de Catalunya. Aquestes biblioteques seleccionen, organitzen, conserven i posen a disposició del públic documents vinculats a una temàtica concreta. N’hi ha de molts àmbits, però nosaltres ens centrarem en la Biblioteca de l’Esport.

Objectius de la biblioteca de l’esport

Aquest centre, de lliure accés, es troba especialitzat en esports i ciències aplicades a l’esport. Es va inaugurar l’any 1986 en el marc del Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet.

Avui en dia s’hi poden consultar 17.000 llibres, als quals s’hi ha de sumar 150 títols de revistes especialitzades, 600 documents audiovisuals (com documentals o pel•lícules) i 700 cartells, formant així una de les col•leccions més importants de Catalunya en l’àmbit esportiu.

Col•leccions

Al ser una biblioteca amb gran contingut històric, s’ha intentat impulsar la digitalització dels seus documents per tal de fer-ho més accessible a tothom i des de qualsevol lloc.
En aquesta tasca col•labora la Memòria Digital de Catalunya, projecte que recull en un portal web diferents recursos d’accés obert. Aquest projecte és una iniciativa de la Biblioteca de Catalunya i el CBUC, el Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya.

Aquest tipus de projectes conjunts ajuden a preservar la memòria del país. El Consell Català de l’Esport participa a través de la Biblioteca de l’Esport en dos projectes: el primer és la col•lecció de cartells que hem comentat abans, i en segon lloc, a l’Arxiu de Revistes Catalanes Antigues (projecte ARCA). L’ARCA ha servit perquè moltes entitats hagin pogut compartir les publicacions antigues que tenien i n’han facilitat així la consulta a tothom que ha volgut.

On es troba?

La biblioteca es troba fora de Barcelona, a la localitat d’Esplugues de Llobregat. La seva adreça és Avinguda dels Països Catalans, 40-48. Per qualsevol dubte o consulta podeu trucar al 93.480.49.00 o bé enviar un correu a ccebe.pres@gencat.cat

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

info@escolavitae.com

Contacta amb nosaltres

Contacta con nosotros