Com recuperar la forma després de l'estiuPrevious Article
Ioga i pilates per millorar l'estat físicNext Article
Noticias
  • Futbol, un esport més tàctic del que semblaEl futbol és l'esport rei, milions de persones ho confirmen i es donen cita de forma religiosa, tots els caps de setmana, en les pistes. La veritat és que darrere [...]
  • La importància dels educadors en l’esport de formacióEls educadors en l'esport de formació són tan rellevants com qualsevol un altre docent que es dediqui a l'abordatge d'una altra classe de temàtiques durant el procés formatiu dels estudiants. [...]
  • Els avanços tecnològics i l’esportLa tecnologia ha donat passos gegants en els últims anys, i en l'esport, tant amateur com a professional, s'ha anat incorporat per millorar l'acompliment dels atletes i de la competència, intentant [...]

Són bons els suplements vitamínics per fer esport?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Són bons els suplements vitamínics per fer esport?

Els suplements són substàncies utilitzades per complementar una bona alimentación. Poden ser vitamines, minerals, aminoàcids, àcidos grassos, etc. Es presenten en forma de pastilles, càpsules, begudes isotòniques… Estan fabricats amb la extracció de substàncies bioactivas presents en els aliments.

A causa del desgast físic, els antioxidants de la vitamina C per als esportistes compleixen una funció vital en la prevenció de lesions i la recuperació d’aquestes. Els radicals lliures són nocius en els processos d’inflamació i els antioxidants fan que aquests processos siguin més ràpids, facilitant la curació.

La importància de les vitamines

La quantitat diària recomanada de vitamina C és de 60 mg, però els esportistes tenen demandes majors i necessiten més aportació, per això és recomanable optar per la presa de suplements nutricionals. Els estudis suggereixen que un consum entre 200 mg o 500 mg per dia és recomanable per aquest col·lectiu.

Les principals fonts de vitamina C per als esportistes són els aliments cítrics. Les taronges proporcionen entre 100 mg i 120 mg de vitamina C per unitat, també els tomàquets i pebrots són rics en vitamina C, però els atletes necessiten una aportació superior que es pot obtenir –com ja hem comentat- mitjançant la presa de suplements vitamínics.

Alimentació específica per a esportistes

Una persona que realitza alguna pràctica esportiva entre 30 i 60 minuts al dia al voltant de 3 a 5 dies per setmana, necessitarà augmentar lleugerament el seu consum energètic amb aliments que assegurin un bon repartiment dels macronutrients (hidrats de carboni, grasses i proteïnes). Excepte casos molt concrets, com l’existència de patologies o que per algun motiu la persona segueixi una dieta especial, no requereix cap “complement” diferent als aliments habituals, malgrat el que la publicitat i el màrqueting d’aquests productes ens facin pensar.

Un sopar correcte ha de ser lleuger per diversos motius: d’una banda, perquè no necessites aportacions energètiques a curt termini; i d’altra banda, perquè aconseguiràs un millor descans. Aquesta pauta és la que hauràs de respectar com a norma general. A l’hora de fer un sopar per a corredors podem pensar en un primer plat de verdures o amanida i un segon plat de carn blanca o peix a la planxa, al forn o bullit. Ocasionalment, alguns dies a la setmana, podem incloure algun hidrat de carboni com arròs, pasta o patates. Amb les postres hauríem d’optar per làctics descremats o fruites.

Noticies Educació

Futbol, un esport més tàctic del que sembla

Futbol, un esport més tàctic del que sembla

El futbol és l'esport rei, milions de persones ho confirmen i es donen cita de forma religiosa, tots els caps de setmana, en les pistes. La veritat és que darrere [...]

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

info@escolavitae.com

Contacta amb nosaltres

Contacta con nosotros