Serveis d’informació juvenil a CatalunyaPrevious Article
Salut emocionalNext Article
Noticias
  • Futbol, un esport més tàctic del que semblaEl futbol és l'esport rei, milions de persones ho confirmen i es donen cita de forma religiosa, tots els caps de setmana, en les pistes. La veritat és que darrere [...]
  • La importància dels educadors en l’esport de formacióEls educadors en l'esport de formació són tan rellevants com qualsevol un altre docent que es dediqui a l'abordatge d'una altra classe de temàtiques durant el procés formatiu dels estudiants. [...]
  • Els avanços tecnològics i l’esportLa tecnologia ha donat passos gegants en els últims anys, i en l'esport, tant amateur com a professional, s'ha anat incorporat per millorar l'acompliment dels atletes i de la competència, intentant [...]

Com conservar i preparar els aliments

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Com conservar i preparar els aliments

Algun cop heu patit alguna intoxicació alimentària? Preneu nota dels consells que us indiquem avui per tal de garantir que els aliments siguin segurs.

Nosaltres només en farem un resum, si voleu més informació podeu visitar el Canal Salut de la Generalitat de Catalunya.

La importància de conservar i preparar els aliments

En primer lloc, alguns consells a l’hora de comprar:

  • Agafar directament del congelador els aliments congelats.
  • No tocar amb les mans els aliments que es consumeixen directament sense coure i prestar especial atenció als aliments que prèviament no es poden rentar (com el formatge o el pernil).
  • Llaunes sempre en òptimes condicions. Vigileu que no estiguin inflades o deformades.
  • Comproveu procedències (sobretot en la carn).
  • Eviteu comprar oli a granel. S’ha de comprar envasat i etiquetat.

Un cop feta la compra, aneu a casa amb la major rapidesa possible. S’hauria d’evitar barrejar tipus d’aliments (sobretot els que estan sense envasar o els que són freds / congelats). Un cop arribeu a destinació, guardeu cada producte al seu lloc segons les seves necessitats i si voleu posar alguna cosa al congelador penseu en marcar-hi la data.

Finalment, a l’hora de preparar el menjar caldrà pensar en tots els processos higiènics que puguin estar al nostre abast:

  • Espais nets (evitant plantes i animals domèstics).
  • Rentar-se bé les mans abans de començar a tocar els aliments.
  • No tenir-los molta estona fora de la nevera.
  • Descongeleu dins la nevera sempre que sigui possible evitant fer-ho a temperatura ambient (triga més i hi ha més risc de contaminació). Sobretot no torneu a congelar un aliment que s’ha descongelat.

Finalment la pàgina dóna també alguns consells per a poder menjar a l’aire lliure. Sobretot indiquen que s’ha de tenir en compte que en alguns llocs les temperatures són molt elevades i això pot fer créixer els microbis (per exemple, anar a dinar a la platja).

En cas de dubte, també podeu consultar la web de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària, on podreu trobar molta informació vinculada amb aquest tema i sobre altres riscos i recomanacions al voltant dels aliments.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

info@escolavitae.com

Contacta amb nosaltres

Contacta con nosotros