Descansar per tenir un bon estat de formaPrevious Article
És el CrossFit un mètode d'entrenament perfecte?Next Article
Noticias
  • Futbol, un esport més tàctic del que semblaEl futbol és l'esport rei, milions de persones ho confirmen i es donen cita de forma religiosa, tots els caps de setmana, en les pistes. La veritat és que darrere [...]
  • La importància dels educadors en l’esport de formacióEls educadors en l'esport de formació són tan rellevants com qualsevol un altre docent que es dediqui a l'abordatge d'una altra classe de temàtiques durant el procés formatiu dels estudiants. [...]
  • Els avanços tecnològics i l’esportLa tecnologia ha donat passos gegants en els últims anys, i en l'esport, tant amateur com a professional, s'ha anat incorporat per millorar l'acompliment dels atletes i de la competència, intentant [...]

Com millorar el rendiment amb una dieta?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Com millorar el rendiment amb una dieta?

Un dels objectius principals en la preparació de qualsevol esportista d’alt rendiment, ja sigui de força o resistència, és la de millorar la composició corporal sense perjudicar el rendiment. Com és obvi, reduir els carbohidrats en la dieta sol ser la primera opció per perdre greix, ja que en disminuir el seu consum s’aconsegueix una major sensació de sacietat (gràcies en gran part a una major aportació de proteïna).

En alguns casos, la retallada de carbohidrats és tan dràstics que la persona pot entrar en un estat de cetosis, amb una aportació de carbohidrats inferior a 50g. Es poden ciclar tant calories com a carbohidrats, la forma idònia de millorar el rendiment durant pre-temporada, o el que és el mateix, durant la nostra preparació, on hi haurà moments en els quals entrenarem amb les reserves de glucogen al mínim per millorar la flexibilitat metabòlica.

Els carbohidrats, molt importants

Si mirem els esportistes d’alt rendiment, els carbohidrats són imprescindibles, ja que durant un exercici anaeròbic (alta intensitat) proporcionen més del 90% de l’energia. Tanmateix, la intensitat de l’exercici no ho és tot, ja que també depèn d’altres factors com poden ser la durada.

D’aquesta forma, podem trobar-nos que en exercicis superiors a 90 minuts, la baixa disponibilitat de carbohidrats pot reduir el rendiment. Com hem comentat al principi, en reduir els carbohidrats aconseguirem una millor composició corporal (reduir greix mantenint la massa muscular), el que pot traduir-se com una millorança en esports de fons ja que el pes corporal juga una gran importància. Tot i això, reduir els carbohidrats també té un efecte positiu a nivell de rendiment.

Si tallem els carbohidrats durant l’entrenament, augmentarà l’ús d’àcids grassos (metabolisme dels greixos). D’aquesta forma, el nostre organisme es torna més eficient amb la glucosa, per poder tenir una aportació en casos d’extrema necessitat, com pot ser l’esmorzar o dietes cetogèniques.

Aquest protocol de “Train Low, Competeix High”, acompanyat del propi entrenament, actua a nivell molecular, afavorint nous mitocondris de major grandària. Per a aquells que no ho sàpiguen, els mitocondris són orgànuls que es troben a l’interior de la cèl·lula, la funció de la qual és la de produir energia a partir dels diferents substrats.

Noticies Educació

Futbol, un esport més tàctic del que sembla

Futbol, un esport més tàctic del que sembla

El futbol és l'esport rei, milions de persones ho confirmen i es donen cita de forma religiosa, tots els caps de setmana, en les pistes. La veritat és que darrere [...]

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

info@escolavitae.com

Contacta amb nosaltres

Contacta con nosotros