Congrés Internacional de Psicologia Aplicada al Futbol i altres esports d’equipPrevious Article
Inici de les lligues del CE VITAENext Article
Noticias
  • Futbol, un esport més tàctic del que semblaEl futbol és l'esport rei, milions de persones ho confirmen i es donen cita de forma religiosa, tots els caps de setmana, en les pistes. La veritat és que darrere [...]
  • La importància dels educadors en l’esport de formacióEls educadors en l'esport de formació són tan rellevants com qualsevol un altre docent que es dediqui a l'abordatge d'una altra classe de temàtiques durant el procés formatiu dels estudiants. [...]
  • Els avanços tecnològics i l’esportLa tecnologia ha donat passos gegants en els últims anys, i en l'esport, tant amateur com a professional, s'ha anat incorporat per millorar l'acompliment dels atletes i de la competència, intentant [...]

Coneixes els e-sports?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Coneixes els e-sports?

Una nova pràctica esportiva està agafant molt pes i està deixant sorpresa a mota gent, ja que es juga… de forma asseguda!

Què són els e-sports?

Segons un article del portal Jove.cat, els e-sports són competicions que es fan a nivell nacional i/o internacional i on els seus participants es denominen “ciberatletes”. Aquesta pràctica no és només un entreteniment, ja que cada vegada són més els campionats que es celebren en aquest entorn virtual i on els guanyadors poden arribar a guanyar milers de dòlars.

En que consisteix? Doncs us ho podeu imaginar: es tracta de jugar virtualment a jocs com ara el FIFA, el DOTA o el League of Legends. De fet la majoria de jocs són esportius, però no tots: n’hi ha de diferents tipus. L’objectiu és guanyar o aconseguir més punts que la resta de participants.

Es pot jugar de forma individual o bé en equips. Alguns fins i tot formen part de clubs i tenen el seu propi entrenador!

Aquestes competicions es retransmeten per Internet a temps real, i els seus seguidors poden visualitzar-ho via streaming (connexió a temps real). En alguns països fins i tot s’han comprat els drets per a la retransmissió a la televisió. Encara que pugui semblar increïble per alguns, la veritat és que és una pràctica força estesa i molt professionalitzada, on s’hi mouen grans quantitats de diners i on també les grans marques busquen patrocinar als que més en destaquin. Avui en dia es calcula que aquesta modalitat esportiva arriba a 170 països diferents i que hi ha uns 15 milions d’espectadors, i es pronostica que la cosa anirà a més en els propers anys.

Vols participar-hi?

Si tens pràctica en aquest món virtual, el millor que pots fer per començar és compartir les teves partides en entorns en línia. Alguns d’ells graven les partides que fan i les pengen al Youtube, aconseguint molts seguidors.

Hi ha moltes lligues a les quals podeu participar, com per exemple la Electronic Sports League (ESL) o bé La Cyberathlete Professional League (CPL).

Qui sap on acabarà tota aquesta tendència, i qui sap si en uns anys veurem a les botigues samarretes esportives amb els àlies dels e-esportistes més destacats!

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

info@escolavitae.com

Contacta amb nosaltres

Contacta con nosotros