Primers auxilis Previous Article
Horts urbansNext Article
Noticias
  • Com gestionar una empresa de temps lliure?Per a totes aquelles persones que gaudeixen de l'esport en totes les seves variants, no solament com a practicants sinó també organitzant activitats lúdiques, poden optar per la via de [...]
  • Primers auxilis i seguretat a l’esportEls primers auxilis són les mesures que es prenen inicialment quan es produeix un incident, fins que apareixi l'ajuda sanitària especialitzada. Es tracten d'activitats fonamentals davant una urgència i són [...]
  • Beisbol, un esport que creix en importància a CatalunyaMalgrat la importància que té el beisbol a Amèrica, especialment als Estats Units; a Europa i al nostre territori encara o s'ha integrat per complet. Existeixen diferents clubs a Catalunya, [...]

Consells per gaudir de la platja

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Consells per gaudir de la platja

Aquesta setmana s’ha presentat la nova campanya del Departament de Salut per a la seguretat i la salut a les platges titulada “A la platja, siguem grans”.

Gaudir de la platja amb seny

Aquesta campanya té per objectiu fomentar els bons hàbits entre els usuaris de les platges i sobretot pensant en la gent gran.

També vol arribar a totes aquelles persones adultes que tenen cura d’infants i que per tant han de fer veure que la platja és un lloc per gaudir però que cal vigilar certs aspectes.
Alguns dels consells que es proposen són:

  • Si us trobeu malament o cansats, millor no banyar-se. Si bé ja sou dins de l’aigua i veieu que no us trobeu bé, n’heu de sortir de seguida i avisar a qui tingueu més a prop .
  • No s’ha d’entrar a l’aigua de cop: l’aigua sol estar molt freda i sovint hem estat exposats al sol massa estona. Cal entrar de forma gradual.
  • Si heu dinat, intenteu esperar unes dues hores abans de posar-vos a l’aigua.
  • Eviteu platges que no disposin de servei de vigilància o sense zones habilitades per al bany.
  • Eviteu també el consum de begudes alcohòliques
  • Vigileu els infants que estiguin al vostre càrrec. Si no saben nadar, han de portar un dispositiu que els ajudi a mantenir el cap fora de l’aigua.

Trobareu altres consells a la web de la campanya. El més important és el sentit comú.

Recordeu també el que significa cada bandera: la bandera verda indica que està permès banyar-se, la groga que cal precaució i la bandera vermella, prohibició. No respectar questes indicacions fa posar la teva vida en perill i també la de les demés.

En aquest sentit, la feina del socorrista és molt important, ja que l’estiu de l’any passat va acabar amb 20 persones mortes a la platja, 510 rescats i 43.911 assistències per part dels serveis de socorrisme. S’espera que aquest any es pugui rebaixar aquesta xifra. Si us interessa formar-vos com a socorristes aquàtics, podeu trobar més informació al web de l’escola.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

info@escolavitae.com

Contacta amb nosaltres

Contacta con nosotros