Esports i edatPrevious Article
L'esport com a eina d'educació en valorsNext Article
Noticias
  • Futbol, un esport més tàctic del que semblaEl futbol és l'esport rei, milions de persones ho confirmen i es donen cita de forma religiosa, tots els caps de setmana, en les pistes. La veritat és que darrere [...]
  • La importància dels educadors en l’esport de formacióEls educadors en l'esport de formació són tan rellevants com qualsevol un altre docent que es dediqui a l'abordatge d'una altra classe de temàtiques durant el procés formatiu dels estudiants. [...]
  • Els avanços tecnològics i l’esportLa tecnologia ha donat passos gegants en els últims anys, i en l'esport, tant amateur com a professional, s'ha anat incorporat per millorar l'acompliment dels atletes i de la competència, intentant [...]

Dades curioses de la història de l’esport

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Dades curioses de la història de l’esport

Tot i que la pràctica de l’esport té una vessant lúdica i fins i tot és una eina molt adequada per a la transmissió de valors, és innegable que la seva part competitiva i professional té un atractiu molt gran per a una bona part de la població interessada en l’esport, i entre les persones que s’hi aficionen n’hi ha que, a més, gaudeixen amb les estadístiques que generen.

Aquestes estadístiques sovint estan relacionades amb els rècords o amb fets històrics curiosos, alguns dels més curiosos dels quals veurem a continuació.

Per exemple, se sap que el gol olímpic, que en futbol és aquell que es marca xutant directament des del punt de córner, es va marcar per primera vegada el 1962, i ho va aconseguir Marcos Coll en el partit Colòmbia – Unió Soviètica del Mundial de Xile.

El partit de tennis més llarg de la història va ser el que van disputar a la primera ronda del torneig de Wimbledon el 2010 John Isner i Nicolas Mahut, amb un total de 183 jocs disputats en més d’11 hores repartides en tres dies.

El combat de boxa més llarg de la història va durar 110 rounds, i va tenir lloc el 1893 entre Andy Bowen i Jack Burke. No hi havia en joc cap títol, i el combat es va declarar nul quan cap dels dos contrincants, després de 7 hores, es va poder aixecar del tamboret de la cantonada.

La golejada més gran de la història de la lliga espanyola de futbol la va rebre el Barça, que va perdre 12 a 1 contra l’Athletic de Bilbao, l’any 1931.

Els jugadors de bàsquet normalment són alts, i el rècord d’alçada a l’NBA el tenen empatats el romanès Gheorghe Muresan i el sudanès Manute Bol, tots dos amb 2,31 metres d’alçada. El més baix, però, va ser “Muggsy” Bogues, amb només 1,60 metres.

I ara un de divertit: els 110 metres obstacles més ràpids de la història… amb aletes de natació els va aconseguir Christopher Irmscher el 2008 en només 14,82 segons, que no està malament tenint en compte que amb calçat esportiu el rècord està en 12,21 segons, i el té la búlgara Yordanka Donkova des de 1988.

Noticies Educació

Futbol, un esport més tàctic del que sembla

Futbol, un esport més tàctic del que sembla

El futbol és l'esport rei, milions de persones ho confirmen i es donen cita de forma religiosa, tots els caps de setmana, en les pistes. La veritat és que darrere [...]

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

info@escolavitae.com

Contacta amb nosaltres

Contacta con nosotros