Et pots lesionar fent zumba?Previous Article
Per què tenir un entrenador personal?Next Article
Noticias
  • Futbol, un esport més tàctic del que semblaEl futbol és l'esport rei, milions de persones ho confirmen i es donen cita de forma religiosa, tots els caps de setmana, en les pistes. La veritat és que darrere [...]
  • La importància dels educadors en l’esport de formacióEls educadors en l'esport de formació són tan rellevants com qualsevol un altre docent que es dediqui a l'abordatge d'una altra classe de temàtiques durant el procés formatiu dels estudiants. [...]
  • Els avanços tecnològics i l’esportLa tecnologia ha donat passos gegants en els últims anys, i en l'esport, tant amateur com a professional, s'ha anat incorporat per millorar l'acompliment dels atletes i de la competència, intentant [...]

Dormir bé per trobar-te millor

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Dormir bé per trobar-te millor

Mitjançant diferents recerques s’ha demostrat que no dormir el que necessitem ens torna lents, irritables, distrets, infeliços i amb sobrepès, entre altres coses. Tot i això, el fet de saber el necessari que és dormir i les raons que ho expliquen, només ens fa sentir pitjor quan són les 3 de la matinada i encara estem desperts. Per ajudar-te a dormir millor, hem fet una llista de les millors pràctiques per poder quedar-se “fregit”. Els experts li diuen higiene del somni i a continuació fem un resum:

  • Desconexió digital: Potser no ho sàpigues, però el teu smartphone pot ser el principal culpable del teu insomni. “L’exposició a la llum redueix la secrecció de melatonina (hormona encarregada de regular el nostre ‘rellotge biològic’)”, afirma un article de la Universitat d’Harvard. Evita mirar pantalles il·luminades entre dues o tres hores abans d’anar a ficar-te al llit.
  • Un bon entorn per dormir: El director de l’Institut Dormir per Viure (Sleep to Live Institute), Robert Oexman, recomana als empresaris mantenir les seves habitacions a una temperatura d’entre 18° i 20° graus, i fosca. En cas que la llum exterior et causi problemes, busca cortines blackout.
  • Deixa enrere les preocupacions: Si la teva ment està constantment pendent del que cal fer l’endemà, a la setmana següent o a l’any següent, cal fer alguna cosa sobre aquest tema. Una bona sugerència és “anotar totes les teves preocupacions en un paper perquè no estiguin rondant en el teu cap”, la qual cosa sembla ser un bon consell, atès que s’ha demostrat que escriure per expressar-se és una gran forma de disminuir l’ansietat.
  • Dorm sense pijama: Nombrosos experts coincideixen en que dormir nu pot ajudar a conciliar millor el somni. La raó: en dormir, la temperatura corporal descendeix. Portar pijama pot fer augmentar aquesta temperatura, la qual cosa provocarà interrupcions en el somni.
  • Fes esport durant el dia: El teu cos no sentirà la necessitat de descansar durant la nit si no ho has fet treballar durant el dia. Si ets sedentari durant tot el dia, no podràs dormir bé. Llavors, et recomanem que siguis més actiu durant el dia i facis esport per descarregar adrenalina i alliberar tensions.

Noticies Educació

Futbol, un esport més tàctic del que sembla

Futbol, un esport més tàctic del que sembla

El futbol és l'esport rei, milions de persones ho confirmen i es donen cita de forma religiosa, tots els caps de setmana, en les pistes. La veritat és que darrere [...]

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

info@escolavitae.com

Contacta amb nosaltres

Contacta con nosotros