La Sant Silvestre, una bona manera d’acabar bé l’anyPrevious Article
Barcelona, Capital Europea del VoluntariatNext Article
Noticias
  • Com gestionar una empresa de temps lliure?Per a totes aquelles persones que gaudeixen de l'esport en totes les seves variants, no solament com a practicants sinó també organitzant activitats lúdiques, poden optar per la via de [...]
  • Primers auxilis i seguretat a l’esportEls primers auxilis són les mesures que es prenen inicialment quan es produeix un incident, fins que apareixi l'ajuda sanitària especialitzada. Es tracten d'activitats fonamentals davant una urgència i són [...]
  • Beisbol, un esport que creix en importància a CatalunyaMalgrat la importància que té el beisbol a Amèrica, especialment als Estats Units; a Europa i al nostre territori encara o s'ha integrat per complet. Existeixen diferents clubs a Catalunya, [...]

Educere o Educare, quina és la millor opció?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Educere o Educare, quina és la millor opció?

Quan parlem d’educació, el primer que ens ve al cap son les escoles, però educar és també inculcar valors, un respecta, és molt més que anar a l’escola. Ara bé, si analitzem amb més profunditat la paraula educació, anem a parar al llatí.

L’orígen de l’educació

Educació prové del mot llatí educere “guiar, conduir” o educare “formar, instruir”. Llavors algunes figures educatives es posicionen a un costat o un altre de la paraules i tot i que fa molts anys que existeix el mot, no esta del tot clara la millor opció.

Les persones que defensen educere, creuen que cada ésser pot aprendre de forma autodidacte, que no necessita la intervenció de cap professor i que sempre podrà obtenir la seva ensenyança particular de forma individual. Per tant la figura de l’educador no és imprescindible.

Els que defensen i s’identifiquen amb el terme educare, creuen que l’educació sense un professor, algú que els instrueixi, no és possible. Pensan amb firmesa que un esser no pot aprendre sense la intervenció d’una altra persona.

Per altra banda, també podem diferenciar entre el fet de què educere potser es refereix més a una edat infantil, en la que més que instruir hem de guiar, per fer que ells mateixos trobin el camí que necessiten seguir per ser esser íntegres en un futur, on la part educare pendrá més força i potser serà més necessària la figura del formador. Com veiem educere pren força durant una època molt important per les persones, i és molt necessària la figura de l’educador per pogué seguir endavant. Llavors em qüestiono, si és realment necessari dividir la paraula educació per obtenir un significat. Jo crec que és millor la unió d’ambdós termes per obtenir una formació perfecta.

Personalment, crec que és més positiva l’opció que defensem altres educadors, la unió de les dues tendències. Educere més educare, ens porta a una formació en la qual guiarem a l’alumne, però també l’instruirem i el formarem, d’aquesta manera el conduirem cap a l’èxit personal, sempre que ell mateix estigui disposat a gaudir de l’experiència de l’educació.

I vosaltres què en penseu? Educere o Educare?

Per tancar el tema, comentar que potser estem tan acostumats a classificar-ho tot, que a vegades ens oblidem del que és més important, en aquesta ocasió, l’educació la formació de persones lliures i respectuoses.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

info@escolavitae.com

Contacta amb nosaltres

Contacta con nosotros