Esportistes i TwitterPrevious Article
Voluntariat en esdeveniments esportiusNext Article
Noticias
  • Com gestionar una empresa de temps lliure?Per a totes aquelles persones que gaudeixen de l'esport en totes les seves variants, no solament com a practicants sinó també organitzant activitats lúdiques, poden optar per la via de [...]
  • Primers auxilis i seguretat a l’esportEls primers auxilis són les mesures que es prenen inicialment quan es produeix un incident, fins que apareixi l'ajuda sanitària especialitzada. Es tracten d'activitats fonamentals davant una urgència i són [...]
  • Beisbol, un esport que creix en importància a CatalunyaMalgrat la importància que té el beisbol a Amèrica, especialment als Estats Units; a Europa i al nostre territori encara o s'ha integrat per complet. Existeixen diferents clubs a Catalunya, [...]

El ball com a pràctica esportiva

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
El ball com a pràctica esportiva

Us agrada ballar? Potser alguns de vosaltres practiqueu algun tipus de ball, ja que darrerament sembla que torna a posar-se molt de moda, especialment el swing i similars. Són moltes les acadèmies de ball que proposen cursos per a totes les edats i nivells, i s’acompanya de múltiples esdeveniments arreu de Catalunya on els aficionats a la dansa poden deixar-se veure i compartir bons moments. Ara bé, sabíeu que el ball també pot ser un esport?

Ball esportiu

A Catalunya hi ha una entitat anomenada Federació Catalana de Ball Esportiu i que aplega diverses entitats.

El terme, que també es coneix com a Ball de Competició, prové de l’anglès, “Dance sport”. Arreu del món hi ha entitats que el promouen i s’organitzen diversos campionats. Algunes de les seves característiques són:

  • La igualtat de sexe: no hi ha diferències entre homes i dones pràcticament. El nivell és el mateix i les puntuacions, també. És un dels esports més igualitaris.
  • Té bastantes similituds amb el patinatge sobre gel, ja que els moviments en sí i l’espai on es practica són força similars.
  • Mai hi ha hagut dòping, ja que es tracta d’un tipus d’esport que no necessita alternacions musculars. Fins ara no se n’ha detectat cap cas, sent un dels esports més “nets” que existeixen.
  • No té gaires costos en infraestructures, cosa que fa que sigui bastant econòmica de practicar i d’organitzar. No suposa una gran despesa en material tampoc.
  • Tot i que engloba moltes modalitats, encara no ha estat reconeguda pel Comitè Olímpic Internacional (diverses entitats i federacions d‘arreu del món ho intenten de forma continua)

La historia del Ball Esportiu a Catalunya es remunta als anys 30: el 23 de maig de 1935 en va celebrar un esdeveniment força important, el Primer Campionat Oficial de Catalunya, així com el Primer Gran Premi de la Generalitat.

No és una pràctica exempta de polèmica, ja que moltes persones no consideren que pugui ser considerat esport (i de fet, que no s’hagi reconegut oficialment pel COI respon principalment a aquest motiu).

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

info@escolavitae.com

Contacta amb nosaltres

Contacta con nosotros