Instal·lacions per fer esport urbàPrevious Article
Fruites per millorar el nostre rendiment esportiuNext Article
Noticias
  • Com gestionar una empresa de temps lliure?Per a totes aquelles persones que gaudeixen de l'esport en totes les seves variants, no solament com a practicants sinó també organitzant activitats lúdiques, poden optar per la via de [...]
  • Primers auxilis i seguretat a l’esportEls primers auxilis són les mesures que es prenen inicialment quan es produeix un incident, fins que apareixi l'ajuda sanitària especialitzada. Es tracten d'activitats fonamentals davant una urgència i són [...]
  • Beisbol, un esport que creix en importància a CatalunyaMalgrat la importància que té el beisbol a Amèrica, especialment als Estats Units; a Europa i al nostre territori encara o s'ha integrat per complet. Existeixen diferents clubs a Catalunya, [...]

El coaching esportiu

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
El coaching esportiu

Quan optem per estudiar algun cicle formatiu o estudis universitaris vinculats amb l’esport, és perquè tenim com a objectiu poder treballar dins aquest àmbit. Avui ens centrarem en explicar una figura professional que de ben segur que molts de vosaltres podríeu optar-hi: el coaching esportiu.

En què consisteix el coaching esportiu?

Es tracta d’una professió pensada per millorar el rendiment esportiu d’una persona o d’un equip (ja sigui professional o no). Entre les seves principals característiques en destaca l’alt grau de motivació que imparteix, el compromís amb la persona i la millora visible i continuada de resultats. La persona que imparteix el coaching s’anomena “coach”, mentre que la persona o grup que ho rep, es coneix amb el nom de “coachee”. L’objectiu es que el coachee millori i es sentí motivat per fer-ho possible.

Principis bàsics del coaching

  • Crear un entorn de confiança que pugui facilitar la millora continua gràcies al seguiment, la confiança i la dedicació professional.
  • Generar espais de reflexió per detectar quines són les fortaleses de la persona i quines són les seves mancances per tal de millorar-les.
  • No s’ha intervenir directament: un coach no ha de dir al coachee el que s’ha de fer, sinó fer-li veure per ell mateix que és el que es necessita, oferir-li la confiança necessària i acompanyar-lo en el camí cap a l’èxit.

Molts entrenadors actuals (sigui quina sigui la branca esportiva) aprenen tècniques de coaching per motivar millor als seus esportistes i jugadors. És un concepte molt lligat al lideratge, ja que al cap i a la fi és una persona que ha de guiar per fer que tothom pugui obtenir el millor de sí mateix. De fet, un coach tant pot estar amb esportistes d’alt nivell com amateurs, ja que la finalitat és la mateixa.

Cal remarcar que no s’ha de confondre aquest perfil amb el d’entrenador. Un coach no és un entrenador, sinó que més viat és una peça clau de suport. En equips petits és el mateix entrenador qui pot assumir aquest mateix rol, però cada cop més sovint hi ha coachs que acompanyen i complementen la tasca desenvolupada per l’entrenador.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

info@escolavitae.com

Contacta amb nosaltres

Contacta con nosotros