Saps què? Ja NO serveix el teu títol de socorrista!Previous Article
Primers auxilis Next Article
Noticias
  • Com gestionar una empresa de temps lliure?Per a totes aquelles persones que gaudeixen de l'esport en totes les seves variants, no solament com a practicants sinó també organitzant activitats lúdiques, poden optar per la via de [...]
  • Primers auxilis i seguretat a l’esportEls primers auxilis són les mesures que es prenen inicialment quan es produeix un incident, fins que apareixi l'ajuda sanitària especialitzada. Es tracten d'activitats fonamentals davant una urgència i són [...]
  • Beisbol, un esport que creix en importància a CatalunyaMalgrat la importància que té el beisbol a Amèrica, especialment als Estats Units; a Europa i al nostre territori encara o s'ha integrat per complet. Existeixen diferents clubs a Catalunya, [...]

El joc patològic

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
El joc patològic

Jugar a jocs d’atzar en sí no és dolent: ens ajuda a entretenir-nos i a distreure’ns. Però, què passa quan jugar compulsivament fa que el nostre comportament canviï i afecta el nostre entorn? Doncs que tindrem un problema de joc patològic.

¿Problemes amb el joc patológic?

La Generalitat de Catalunya, a través del servei de CatSalut, disposa d’una pàgina web on podeu trobar tota la informació relacionada amb aquest problema.

Ells defineixen joc d’atzar d’una manera molt àmplia i que inclou loteries, jocs de casino, bingo, borsa, apostes esportives, màquines recreatives, jocs d’Internet o partides de cartes on s’hi aposta alguna cosa de valor.

Tipus de jugadors:

  • Jugadors recreatius: són el nombre més elevat, els que juguen amb poca freqüència o mai. Normalment no aposten diners i si ho fan són petites quantitats i entre grups de familiars o amics (exemple: “porres” de futbol).
  • Jugadors de risc: jugadors que s’han trobat amb algun problema però que no ha transcendit en excés. Cal però, que vigilin.
  • Jugadors problemàtics: són aquells jugadors que ja s’han vist afectats pel joc, ja sigui per haver invertit més diners dels normals o bé més temps del que disposen. Sovint poden tenir discussions amb els amics o família.
  • Jugadors patològics: el tipus de jugador amb més problemes. Necessita ajuda psiquiàtrica ja que es tracta d’una malaltia diagnosticada internacionalment. Sovint necessiten apostar grans quantitats de diners, dediquen major part del seu dia al joc, pateixen síndrome d’abstinència quan no estan jugant, menteixen sovint i poden tenir problemes actuant de forma il•legal o demanant préstecs que difícilment podran retornar.

A la pàgina podem trobar-hi, a més, informació per a particulars i per a professionals:

  • Particulars: que són els jocs d’atzar, factors de risc, trastorns associats, senyals de joc excessiu, recursos on recórrer si es necessita ajuda, la relació amb la família, etc. Hi ha també un petit test orientatiu per a l’autoavaluació: a través de deu senzilles preguntes podrem esbrinar si tenim problemes amb el joc o quin tipus de jugador sou.
  • Professionals: aquest apartat, orientat a persones que treballen amb el col•lectiu afectat, disposa de recursos com ara eines per a la detecció i la prevenció, documentació, enllaços, etc.

Cal saber també que CatSalut té un servei d’ajuda telefònica (061 CatSalut Repson) que està obert les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

info@escolavitae.com

Contacta amb nosaltres

Contacta con nosotros