95% d'aprovats de selectivitat a CatalunyaPrevious Article
Finalitza amb èxit el IV Congrés del Tercer SectorNext Article
Noticias
  • Futbol, un esport més tàctic del que semblaEl futbol és l'esport rei, milions de persones ho confirmen i es donen cita de forma religiosa, tots els caps de setmana, en les pistes. La veritat és que darrere [...]
  • La importància dels educadors en l’esport de formacióEls educadors en l'esport de formació són tan rellevants com qualsevol un altre docent que es dediqui a l'abordatge d'una altra classe de temàtiques durant el procés formatiu dels estudiants. [...]
  • Els avanços tecnològics i l’esportLa tecnologia ha donat passos gegants en els últims anys, i en l'esport, tant amateur com a professional, s'ha anat incorporat per millorar l'acompliment dels atletes i de la competència, intentant [...]

Els trastorns de conducta alimentaris

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Els trastorns de conducta alimentaris

Els trastorns de conducta alimentàris (TCA) són un important problema de salut pública, ja que afecten cada cop més persones, sobretot noies joves. A vegades els propis afectats no són conscients que estan malalts.

¿Els TCA més habituals?

Els trastorns més coneguts són l’anorèxia i la bulímia, tot i que cada cop n’hi ha més. Dos exemples serien l’ortorèxia (obsessió per l’exercici físic) i la vigorèxia (obsessió per menjar sa). Es calcula que a Catalunya hi ha 26.000 noies afectades. En nois la incidència és més baixa, uns 2000.

Fa unes setmanes es va dur a terme una campanya de prevenció des de l’Associació Contra l’Anorèxia i la Bulímia (ACAB), el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) i el Departament de Benestar Social i Família. El lema era “Una ampolla d’aigua és tot el teu dinar? Quan no menges RES deixes de SER tu”, i es van repartir centenars d’ampolles d’aigua buides per alertar als joves dels perills que comporta beure aigua per substituir un àpat i enganyar així l’estomac.

Segons el Canal Salut de la Generalitat de Catalunya, cal estar alerta si descobrim alguns d’aquests comportaments sospitosos en algú:
• Extrema preocupació per la figura i el pes.
• Fixació per la moda i els valors que s’hi associen.
• Dietes baixes en calories, autoimposades sense necessitat i sense control mèdic.
• Rebuig a una dieta normal i preferència per les dietes atípiques, peculiars o estranyes.
• Rebuig a tenir un pes normal.
• Augment de l’exercici físic per perdre pes quan aquest és normal.
• Menjar d’amagat.
• Afartaments.
• Vòmits i ús de laxants o diürètics.
• Comprovació del pes diversos cops al dia.

Si a part d’aquests comportaments veiem algun signe d’alarma com ara l’aturada del creixement, l’absència de menstruació o descontrol emocional o de conducta, entre d’altres; caldrà consultar els especialistes sanitaris corresponents. L’edat i el context d’aquella persona fan que cada cas sigui únic, però el que és comú a tothom és que patir algun d’aquests trastorns comporta riscos tant a l’àmbit físic, psicològic i social.

Per a més informació podeu consultar el portal Jove.cat, on tenen dedicada una pàgina als trastorns de conducta alimentària amb enllaços que us podran servir per ampliar el tema.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

info@escolavitae.com

Contacta amb nosaltres

Contacta con nosotros