ACTIC, Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la ComunicacióPrevious Article
Els MOOC: noves formes d’aprenentatgeNext Article
Noticias
  • Com gestionar una empresa de temps lliure?Per a totes aquelles persones que gaudeixen de l'esport en totes les seves variants, no solament com a practicants sinó també organitzant activitats lúdiques, poden optar per la via de [...]
  • Primers auxilis i seguretat a l’esportEls primers auxilis són les mesures que es prenen inicialment quan es produeix un incident, fins que apareixi l'ajuda sanitària especialitzada. Es tracten d'activitats fonamentals davant una urgència i són [...]
  • Beisbol, un esport que creix en importància a CatalunyaMalgrat la importància que té el beisbol a Amèrica, especialment als Estats Units; a Europa i al nostre territori encara o s'ha integrat per complet. Existeixen diferents clubs a Catalunya, [...]

Entrenar la ment per mantenir-la activa

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Entrenar la ment per mantenir-la activa

Sovint quan parlem d’entrenar la ment ho vinculem ràpidament a la prevenció de possibles malalties neurodegeneratives com ara l’Alzheimer. Res més lluny de la realitat, però també cal pensar en el present: mantenir la ment desperta ens ajuda a ser més ràpids a l’hora de relacionar conceptes o memoritzar millor.

Com entrenar la ment

El més important és menjar bé i dormir bé: sense una alimentació equilibrada i sense dormir les hores que el cos necessita, el cos no pot funcionar a la perfecció.

Després estan els exercicis mentals, que van des del simple sudoku o mots encreuats fins a les aplicacions en línia que mesuren el teu progrés a base de petits jocs.

Un exemple és Lumosity, que divideix els exercicis en cinc blocs: atenció, flexibilitat, memòria, rapidesa i resolució de problemes.

Hi ha moltes aplicacions similars, i la majoria estan disponibles per a les diferents plataformes mòbils existents (iPhone o iPad, mòbils amb Android, Blackberry, etc.). També n’hi ha per a consoles, com els Big Brain Academy de la Nintendo DS.

Un altre exemple és la pàgina “Exercicis d’entrenament de la memòria”, de la Fundació Catalunya-La Pedrera i la Diputació de Barcelona. Els exercicis també es divideixen en cinc àrees: memòria, llenguatge, atenció, càlcul i estratègia. De cada àmbit es pot escollir si fer dos, quatre o sis exercicis.

En la mateixa línia tenim ActivaLaMent, de Obra Social la Caixa. Pensat sobretot per a persones d’edat avançada. El programa ofereix 1.200 exercicis dividits en sis àrees cognitives (llenguatge, memòria, atenció i concentració, processament visual, processament auditiu i funcions executives). Permet que els usuaris es registrin per tal d‘ajustar l’itinerari i el rendiment en funció de cada persona. A part de mantenir la ment activa, es busca exercitar i estimular les capacitats cognitives i incrementar l’autonomia persona.

Ja per últim, una altra manera de mantenir la ment activa és l’exercici físic. És un peix que es mossega la cua, perquè el fet de tenir el cervell en forma també ajuda a obtenir millors resultats als entrenaments i a rebaixar la tensió que pot provocar la competició.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

info@escolavitae.com

Contacta amb nosaltres

Contacta con nosotros