Resultats lligues futbol, bàsquet i ping-pong 28/10 Escola VitaePrevious Article
Els Special Olyimpics CatalunyaNext Article
Noticias
  • Com gestionar una empresa de temps lliure?Per a totes aquelles persones que gaudeixen de l'esport en totes les seves variants, no solament com a practicants sinó també organitzant activitats lúdiques, poden optar per la via de [...]
  • Primers auxilis i seguretat a l’esportEls primers auxilis són les mesures que es prenen inicialment quan es produeix un incident, fins que apareixi l'ajuda sanitària especialitzada. Es tracten d'activitats fonamentals davant una urgència i són [...]
  • Beisbol, un esport que creix en importància a CatalunyaMalgrat la importància que té el beisbol a Amèrica, especialment als Estats Units; a Europa i al nostre territori encara o s'ha integrat per complet. Existeixen diferents clubs a Catalunya, [...]

Esport i discapacitat: la pràctica del Boccia

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Esport i discapacitat: la pràctica del Boccia

Alguna vegada heu sentit a parlar del Boccia? Es tracta d’un esport que és exclusivament paralímpic i que troba els seus orígens a la Grècia del segle XVI.

Des de fa uns 40 anys els països nòrdics l’han recuperat i l’han adaptat per a que puguin practicar-lo persones amb discapacitat. No va ser fins l’any 1988 en que el boccia va arribar a Espanya, en el marc dels II Jocs Ibèrics per a persones amb Paràlisis Cerebral. Ara són moltes les entitats esportives que el fomenten, i fins i tot ens hem convertit en un dels països amb millors resultats internacionals.

Boccia, un esport per a persones amb discapacitat

A Catalunya, l’Associació Esbonat i Amistat de Barcelona és una de les que promou aquest esport entre les persones amb discapacitat. Aquesta entitat col•labora cada any amb l’Escola i vénen a l’assignatura d’Esport per discapacitats per ensenyar als alumnes com es juguen les diferents modalitats del boccia.

El joc és molt similar del que podria ser la pràctica de la Petanca. Hi juguen les persones que van amb cadira de rodes i que pateixen paràlisis cerebral o altres discapacitats físiques de caire greu.

CEAB. Club Esportiu Esbonat i Amistat Barcelona

L’Associació es va formar com a tal l’any 1996, tot i que ja al 1989 havien format part d’una entitat més gran.
Es tracta d’un club que ha sigut promotor i fundador de la Federació Esportiva Catalana per a Paralítics Cerebrals i al llarg del temps ha anat participant en diversos esdeveniments per tal de fomentar el reconeixement de l’esport de les persones amb discapacitat.

No es una entitat que s’hagi preocupat amb excés dels resultats obtinguts pels seus esportistes, ja que segons expliquen a la seva pàgina web, han intentat sempre impulsar l’esport com a eina d’habilitació personal i part vital per al manteniment físic de la persona, la millora de la comunicació i la integració social.

El CEAB ha estat, durant molt de temps, l’únic club esportiu que no depèn de cap entitat assistencial, com ara escola, centre de treball o residència.

Serveis que s’hi ofereixen:

• Servei diari de recollida porta a porta per transportar els esportistes al centre
• Transport adaptat a disposició dels esportistes federats que participen en lligues i campionats, així com assistència de tècnics i entrenadors.
• Activitats socio-culturals: excursions esportives no federades i activitats lúdiques com ara sopars i trobades.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

info@escolavitae.com

Contacta amb nosaltres

Contacta con nosotros