Vacunes per viatjarPrevious Article
Cuida la teva vistaNext Article
Noticias
  • Futbol, un esport més tàctic del que semblaEl futbol és l'esport rei, milions de persones ho confirmen i es donen cita de forma religiosa, tots els caps de setmana, en les pistes. La veritat és que darrere [...]
  • La importància dels educadors en l’esport de formacióEls educadors en l'esport de formació són tan rellevants com qualsevol un altre docent que es dediqui a l'abordatge d'una altra classe de temàtiques durant el procés formatiu dels estudiants. [...]
  • Els avanços tecnològics i l’esportLa tecnologia ha donat passos gegants en els últims anys, i en l'esport, tant amateur com a professional, s'ha anat incorporat per millorar l'acompliment dels atletes i de la competència, intentant [...]

Esports aquàtics a la platja

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Esports aquàtics a la platja

Aquest estiu, el Dispositiu d’estiu de seguretat a les platges ha dedicat una pàgina amb consells per a la pràctica d’esports aquàtics.

Seguretat al practicar esports aquàtics

En destaca la necessitat de respectar la normativa de seguretat segons l’esport que es practiqui, i sobretot fer-ho en zones permeses. Alguns dels consells que es donen són:

• Utilitzar els canals de sortida i entrada per a esports tipus esquí aquàtic, vela, windsurf piragüisme o moto aquàtica. Evitar sempre la zona on hi ha els banyistes i, si us trobeu amb alguna platja on no hi hagi senyalització, les activitats s’hauran de fer a 200 metres de la costa.

• Els esports nàutics no s’haurien de practicar mai en solitari, per si passa algun fet desafortunat. En cas que no hi hagi més remei que anar-hi sol, aviseu sempre algun familiar o amic. Indiqueu sempre a quina zona estareu i a quina hora més o menys teniu previst tornar.

• Eviteu sortir al vespre, ja que al fer-se fosc la visibilitat es complica. Observeu també prèviament la previsió meteorològica per si està previst que es giri el vent o plogui.

• Per facilitar les tasques d’un possible salvament, utilitzeu robes de colors vistosos i armilla salvavides.

• Per als submarinistes: evitar allunyar-se de l’embarcació i dur sempre un ganivet al damunt per si de cas. També hauríeu de senyalar la vostra localització mitjançant una boia.

• En cas de vent fort, s’ha d’evitar nedar contracorrent. Espereu a que el mar es calmi i intenteu apartar-vos dels llocs on es trenquen les onades.

El Termcat, Centre de Terminologia de Catalunya, elabora periòdicament diccionaris temàtics. Si us interessa el tema dels esports aquàtics en general (no només a la platja) podeu donar un cop d’ull al diccionari que hi van dedicar. L’obra reculll uns 700 termes en aquest àmbit, corresponents als cinc esports actuals de competició: natació, natació sincronitzada, salts, waterpolo i natació en aigües obertes. De cada terme en presenten la denominació, la definició en català i els equivalents en castellà, francès i anglès.
El diccionari, datat al 2012, segueix la mateixa línia que el publicat l’any 1991 sobre natació i el que es va publicar l’any 2010 sobre l’esport en general.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

info@escolavitae.com

Contacta amb nosaltres

Contacta con nosotros