Tècniques d'estudiPrevious Article
Estira i respira per fer esportNext Article
Noticias
  • Futbol, un esport més tàctic del que semblaEl futbol és l'esport rei, milions de persones ho confirmen i es donen cita de forma religiosa, tots els caps de setmana, en les pistes. La veritat és que darrere [...]
  • La importància dels educadors en l’esport de formacióEls educadors en l'esport de formació són tan rellevants com qualsevol un altre docent que es dediqui a l'abordatge d'una altra classe de temàtiques durant el procés formatiu dels estudiants. [...]
  • Els avanços tecnològics i l’esportLa tecnologia ha donat passos gegants en els últims anys, i en l'esport, tant amateur com a professional, s'ha anat incorporat per millorar l'acompliment dels atletes i de la competència, intentant [...]

Esports desconeguts

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Esports desconeguts

Si a qualsevol persona li preguntem el nom de 20 o 25 esports segurament no li resultarà gaire difícil esmentar-los, encara que no tingui ni idea del seu reglament o no n’hagi practicat mai ni un. La cultura esportiva que tenim, almenys com a espectadors, ens permet tenir almenys una idea aproximada de com es diuen desenes d’esports i els reconeixeríem sense problemes veient-ne una fotografia o una icona representativa.

Però més enllà dels esports més coneguts, tant entre els populars com els que no ho són tants, hi ha algunes disciplines molt menys recognoscibles per part de la població no especialitzada. També depèn del territori, és clar, perquè hi ha esports molt populars en una zona concreta i en canvi àmpliament ignorats a la resta del món. En posem alguns exemples:

  • Lacrosse: Aquest nom possiblement ens sona perquè els Estats Units, el seu país d’origen, ens bombardegen culturalment des de fa molts anys. Allà és un esport molt popular als instituts i les universitats, i consisteix en dos equips de 10 jugadors (1 d’ells porter) que han de marcar gols tot portant una pilota en una xarxa col·locada al final d’un pal. Curiosament, una de les seleccions que participen als mundials de lacrosse és la dels iroquesos, associació de sis nacions de nadius americans, inventors de l’esport.
  • Street Luge: Considerat un esport extrem, consisteix a competir en curses sobre asfalt en què els esportistes s’estiren sobre una mena de monopatins de cos sencer i assoleixen grans velocitats aprofitant la força de la gravetat, en circuits que fan baixada.
  • Bicipolo: Com indica el seu nom, és l’esport en què es marquen gols picant una pilota amb un martell llarg, però en aquest cas en comptes de cavalls els esportistes munten bicicletes.
  • Kin Ball: Divertit i creat el 1986 per un professor d’educació física per tal de fomentar la cooperació dels equips, en un partit de Kin Ball hi ha 3 equips. Cada equip comença anunciant a quin dels altres dos ataca amb una pilota molt gran, que els seus membres van fent circular, i l’equip que es defensa ha de rebre-la sense que toqui a terra. Si ho aconsegueix esdevé, al seu torn, equip atacant.

Noticies Educació

Futbol, un esport més tàctic del que sembla

Futbol, un esport més tàctic del que sembla

El futbol és l'esport rei, milions de persones ho confirmen i es donen cita de forma religiosa, tots els caps de setmana, en les pistes. La veritat és que darrere [...]

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

info@escolavitae.com

Contacta amb nosaltres

Contacta con nosotros