Noticias
  • La preparació específica d’alt rendimentLa idea d'alt rendiment sol aparèixer vinculada a l'estat físic i a l'esport. En aquest cas, el concepte al·ludeix a optimitzar l'aprofitament dels recursos corporals i tècnics. Qui aconsegueix maximitzar [...]
  • Com fer treball físic fora de les pistesEstem acostumats a fer treball físic al mateix lloc de joc. Si bé aquesta és una bona manera d'aclimatar-se a la pista, especialment als moments d'escalfament, existeixen altres opcions igual de [...]
  • Què és el coaching?El coaching esportiu és un procés mitjançant el qual un entrenador s'encarrega de potenciar el talent i els recursos que té l'esportista per fer que el seu rendiment augmenti a [...]

Esports i edat

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Esports i edat

Les persones som tan diverses que, malgrat les tendències més populars, és impossible predir quins són els esports que més ens agraden, sigui com a espectadors o practicants, jutjant només per l’edat o el sexe.

Però malgrat les nostres aficions i aspiracions, cal anar amb compte perquè no tots els esports són adequats per a tothom, i és que cal considerar amb molta atenció les condicions físiques que tenim, i que també depenen de cada cas però tenen a veure molt sovint amb l’edat.

Per exemple, durant l’etapa de desenvolupament dels nens cal evitar els exercicis que entrenin la força, perquè interferirien en la formació muscular, i apostar pels que fomentin la coordinació. Quan tenen més de 5 anys és recomanable introduir l’esport en grup per a educar en el treball en equip, sense renunciar a esports individuals com la natació, i a la pre-adolescència i l’adolescència la intensitat i la freqüència augmentaran i això ajudarà a prevenir problemes de salut com ara l’obesitat infantil.

Quan duem uns quants anys a l’edat adulta, més o menys entre els 25 i els 35 anys, és quan les nostres hormones baixen i l’esport és essencial per a retardar els efectes de l’envelliment o, dit d’una altra manera, evitar l’envelliment prematur.

Sense haver de renunciar a d’altres disciplines més exigents, en cas que ens interessin, aquelles persones que no tinguin gaire temps ni unes condicions físiques espectaculars poden dur a terme activitats pensades per a mantenir el to muscular, com per exemple:

  • Natació
  • Aeròbic aquàtic
  • Bicicleta
  • Senderisme
  • Running
  • Futbol sala
  • Pàdel

Són algunes de les coses que es poden fer sense implicar-hi el compromís competitiu que potser no podem assumir a causa de les obligacions laborals o familiars que segurament comencem a tenir a aquestes edats.

Aquestes activitats es poden dur a terme fins a la tercera edat si les condicions físiques de les persones interessades encara són bones, etapa en què caldria fer-les amb una intensitat suau però periodicitat gairebé diària, però és important no deixar de practicar alguna mena d’esport quan se surt de l’edat estrictament jove, perquè després és més difícil recuperar l’hàbit.

Noticies Educació

La preparació específica d’alt rendiment

La preparació específica d’alt rendiment

La idea d'alt rendiment sol aparèixer vinculada a l'estat físic i a l'esport. En aquest cas, el concepte al·ludeix a optimitzar l'aprofitament dels recursos corporals i tècnics. Qui aconsegueix maximitzar [...]

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres