Voluntariat corporatiuPrevious Article
Animació d'activitats físicoesportives... en línia!Next Article
Noticias
  • Futbol, un esport més tàctic del que semblaEl futbol és l'esport rei, milions de persones ho confirmen i es donen cita de forma religiosa, tots els caps de setmana, en les pistes. La veritat és que darrere [...]
  • La importància dels educadors en l’esport de formacióEls educadors en l'esport de formació són tan rellevants com qualsevol un altre docent que es dediqui a l'abordatge d'una altra classe de temàtiques durant el procés formatiu dels estudiants. [...]
  • Els avanços tecnològics i l’esportLa tecnologia ha donat passos gegants en els últims anys, i en l'esport, tant amateur com a professional, s'ha anat incorporat per millorar l'acompliment dels atletes i de la competència, intentant [...]

Estalvi energètic

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Estalvi energètic

Tots nosaltres utilitzem diàriament l’energia, ja sigui obrint el llum per veure’ns-hi millor a la nit, utilitzant mitjans de transport per moure’ns o per cuinar.

Com actuar per estalviar energia

L’Ajuntament de Barcelona té publicada una guia en format PDF anomenada “Guia per a l’estalvi energètic”, que forma part de la col•lecció “Guies d’educació ambiental”.

Alguns dels temes que s’hi toquen són per exemple: què podem fer i què hem de saber, consum energètic a la llar o consells pràctics per estalviar energia. Per exemple:

• Molts aparells, com ara la televisió, estan permanentment connectats i si s’apaguen amb el comandament a distància, consumeixen. Normalment això es pot veure gràcies a un pilot vermell o verd, i poden arribar a gastar fins a un 25% del consum de l’aparell en ple funcionament.

• Tancar les aixetes d’aigua quan no s’estiguin utilitzant. Els casos més freqüents són el moment de rentar els plats, rentar-se les dents o mentre ens dutxem. En el cas de rentar-se les dents, també cal reflexionar si ens cal o no un raspall elèctric.

• L’ús de cortines poden evitar que entri molta llum a l’estiu i que per tant la casa s’escalfi massa. Cal revisar el tancament de finestres i portes per ajudar a una millor climatització (tant si és hivern com si és estiu).

• Programar l’estalvi d’energia (bateria) en els ordinadors: amb un parell d’indicacions bàsiques la pantalla es pot enfosquir automàticament si no se n’està fent ús en un període de temps concret. Penseu que la pantalla és el perifèric que més consumeix.

• A l’hora de desplaçar-se, és millor fer-ho a peu, bicicleta o transport públic. L’ús del cotxe s’hauria de mirar de reduir (sobretot en trajectes que suposin menys de 5 km). Es recomana també l’ús de marxes llargues per reduir les revolucions del motor i evitar l’aire condicionat si no és estrictament necessari.

La col•lecció de Guies d’educació ambiental consta actualment de 40 números. Alguns temes que s’han tractat són: com fer compostatge, mobilitat sostenible, reducció de residus, anar amb bicicleta per la ciutat, comerç just i solidari, etc.

Finalment, fem difusió d’un concurs de fotografia propulsat per l’Institut Català d’Energia (ICAEN) i que té per objectiu promoure l’ús eficient de l’energia i potenciar les energies renovables.

El concurs utilitza la plataforma Instagram. S’han de publicar fotografies on es vegi l’ús eficient de l’energia i les energies renovables utilitzant les etiquetes (hashtags) #Apago #Engego #EUSEW14. Teniu fins el 31 de juliol.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

info@escolavitae.com

Contacta amb nosaltres

Contacta con nosotros