L’esport millora el rendiment acadèmicPrevious Article
Pràctiques professionals en empresesNext Article
Noticias
  • Futbol, un esport més tàctic del que semblaEl futbol és l'esport rei, milions de persones ho confirmen i es donen cita de forma religiosa, tots els caps de setmana, en les pistes. La veritat és que darrere [...]
  • La importància dels educadors en l’esport de formacióEls educadors en l'esport de formació són tan rellevants com qualsevol un altre docent que es dediqui a l'abordatge d'una altra classe de temàtiques durant el procés formatiu dels estudiants. [...]
  • Els avanços tecnològics i l’esportLa tecnologia ha donat passos gegants en els últims anys, i en l'esport, tant amateur com a professional, s'ha anat incorporat per millorar l'acompliment dels atletes i de la competència, intentant [...]

Estem preparats per córrer una mitja marató?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Estem preparats per córrer una mitja marató?

Tant si vivim en grans ciutats com en pobles, sovint ens trobem que al llarg de l’any es realitzen diverses curses i maratons. És possible que estiguem temptats a provar-ne alguna i a veure com la resistim, però és sana aquesta decisió? Si no estem preparats per un repte enèrgic d’aquestes característiques és millor que no h intentem: si no em cas al nostre propi cos podríem no només fer-nos mal sinó tindre algunes reaccions pitjors com ara atacs de cor o insuficiència respiratòria.

Com saber si podem o no córrer

Més o menys mitja marató serien uns 20 km. Hi ha una sèrie de premisses, publicades al portal Vitonica, que ens haurien d’ajudar a poder saber o no si estem preparats. Som-hi:

  • El primer de tot és l’entrenament constant. Si per exemple portem un any o més corrent de forma regular, es una senyal de que tot pot anar bé. No cal que cada vegada fem grans distàncies, però que siguem regulars en les sortides, sí.
  • També ens pot ajudar el fet de saber que hem corregut curses menors i ens n’hem sortit. N’hi ha moltes que son de cinc o deu kilòmetres. Si aquestes ens han anat bé, endavant.
  • Corres entre 30 i 50 km a la setmana? Sens dubte és un bon indicador de la teva resistència. L’ideal és anar a córrer tres o quatre vegades per setmana.
  • Alguna vegada has fet més de 14 km d’una sola tirada? Una cosa es fer una cursa de 5 o 6 km i l’altra és ja arribar al voltant dels 15. Et recomanem que ho provis abans d’embrancar-te en una de 20.
  • La velocitat també cal tenir-la en compte (no pots trigar 8 hores en fer 20 km, hehe). Quant trigues en fer-te 5 km? Et veus capaç de fer-los en mitja horeta?

Aquestes són algunes pistes bàsiques per ajudar-nos a decidir. Òbviament, caldrà que tinguem en compte algunes altres coses. Hem de mirar com de segurs ens sentim. Tot i així, si en qualsevol moment veus que no pots continuar, pots parar. Ningú t’obliga a fer la marató sencera: no t’ho prenguis com un repte fixe si veus que ho comences a passar malament.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

info@escolavitae.com

Contacta amb nosaltres

Contacta con nosotros