Cicles formatius online? Aquí podràs!Previous Article
Cinema online: podem ser legalsNext Article
Noticias
  • Futbol, un esport més tàctic del que semblaEl futbol és l'esport rei, milions de persones ho confirmen i es donen cita de forma religiosa, tots els caps de setmana, en les pistes. La veritat és que darrere [...]
  • La importància dels educadors en l’esport de formacióEls educadors en l'esport de formació són tan rellevants com qualsevol un altre docent que es dediqui a l'abordatge d'una altra classe de temàtiques durant el procés formatiu dels estudiants. [...]
  • Els avanços tecnològics i l’esportLa tecnologia ha donat passos gegants en els últims anys, i en l'esport, tant amateur com a professional, s'ha anat incorporat per millorar l'acompliment dels atletes i de la competència, intentant [...]

Estudiar fora de casa: compartir pis

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Estudiar fora de casa: compartir pis

Si no viviu en una gran ciutat, és possible que per estudiar hagueu hagut de marxar de casa. Les opcions són diverses: es pot viure amb un familiar, es pot comprar un habitatge, es pot compartir casa amb una persona gran a canvi de fer-li companyia, es pot viure en una residència d’estudiants, etc.

Coses que has de saber per compartir pis

 Però potser el més freqüent és compartir pis amb gent. Acostuma a haver-hi dues modalitats:

  • Compartir pis amb persones que ja coneixes: amics del poble, companys de classe, etc.
  • Compartir pis amb persones desconegudes.

Això a vegades és qüestió de gustos i altres, necessitat. La confiança que et dóna compartir espai amb coneguts és més alta, però també cal veure que passa quan hi ha algun problema, ja que sovint amb els amics costa tenir una visió objectiva.

A la web de BarcelonèsJove tenen una petita guia jove per compartir pis. Alguns dels consells que s’hi donen són:

  • Triar si volem viure només amb nois, només amb noies, o bé mixt: això dependrà molt de cadascú. Potser si ets una noia prefereixes viure amb altres noies, o a l’inrevés.
  • Possibilitat de compartir pis amb persones d’altres cultures: plantejar-se la possibilitat de cara a conèixer nous costums, menjars, coneixements, etc.
  • Quantes persones ha d’haver-hi al pis com a màxim: hi ha pisos molt petits que són només per a dues persones, mentre que d’altres són perfectament vàlids per a cinc o sis persones. Potser us agrada més viure en un pis on sempre hi ha molta gent, o no. És important tenir-ho en compte.
  • Horaris: els horaris és un tema que s’ha de parlar abans de fer cap pas: els companys fan horari de matí o de tarda? A quina hora de la nit hi haurà silenci?
  • Concepte d’oci: aquí entraria, àmpliament, tot el que fa referència a sopars, festes, programes de televisió per mirar, etc.

Després hi ha tot el tema de repartiment de tasques. Una opció que va molt bé és fer una graella de coses per fer i repartir-ho de manera que a cada setmana li toqui a un fer una cosa diferent. Així, d’aquesta manera, en un mes podria ser: “setmana 1: netejar el lavabo, setmana 2: netejar la cuina, setmana 3: escombrar i fregar passadís i menjador”, etc. També és important decidir que es fa amb el menjar: cadascú lo seu o compartit? Qui compra les coses comunes com ara els productes de neteja o el paper de wc? Etc.

Sens dubte és una experiència molt interessant!

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

info@escolavitae.com

Contacta amb nosaltres

Contacta con nosotros