Borsa de treball de personal docentPrevious Article
Proves d’accés per a diferents ensenyamentsNext Article
Noticias
  • Futbol, un esport més tàctic del que semblaEl futbol és l'esport rei, milions de persones ho confirmen i es donen cita de forma religiosa, tots els caps de setmana, en les pistes. La veritat és que darrere [...]
  • La importància dels educadors en l’esport de formacióEls educadors en l'esport de formació són tan rellevants com qualsevol un altre docent que es dediqui a l'abordatge d'una altra classe de temàtiques durant el procés formatiu dels estudiants. [...]
  • Els avanços tecnològics i l’esportLa tecnologia ha donat passos gegants en els últims anys, i en l'esport, tant amateur com a professional, s'ha anat incorporat per millorar l'acompliment dels atletes i de la competència, intentant [...]

Formació en línia: quines possibilitats tenim?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article

Com ja sabeu, l’aprenentatge al llarg de la vida a vegades no és una opció, sinó una necessitat per poder mantenir-nos actius i conèixer l’entorn professional en el qual ens movem o ens volem moure.

On podem fer formació en línia

Quan no tenim temps d’assistir a cursos, podem recórrer a la formació en línia. Un exemple seria els MOOC, dels quals ja vam parlar fa unes setmanes. Aquests cursos, gratuïts i impartits per universitats, ens ajuden en aquesta tasca formativa contínua. Però hi ha altres exemples, i avui ens centrarem en opcions de pagament.

Sense cap mena de dubte, la primera de la llista és la UOC: Universitat Oberta de Catalunya. Es tracta d’una universitat privada (amb finançament públic) que imparteix a distància. Té una gran oferta formativa: podem trobar-hi graus, màsters, postgraus, programes de doctorat i cursos d’idiomes.

Una de les coses més interessants són els seminaris d’especialització: són cursos breus sobre competències personals i professionals que no requereixen cap prova ni tenir cap titulació acadèmica. S’hi pot apuntar tothom. Duren entre tres i quatre setmanes i valen una mitjana de 200 euros. Un exemple: per aquest 2014 s’ha estrenat aquest nou seminari: “Comunicació estratègica. Eines i tècniques per a la projecció professional a la xarxa”.

Si el que volem és seguir un altre ensenyament reglat a distància, podem mirar les opcions que ens ofereix l’IOC, Institut Obert de Catalunya. S’imparteixen, entre d’altres, 13 cicles formatius tant de grau mitjà com superior.

Des de l’IOC també s’ofereixen dos tipus d’estudis no reglats: el CCNA Discovery v4.0 de Cisco Networking Academy (formació professional) i un curs de preparació per a les proves d’accés a la universitat.

A banda d’aquests dos centres d’ensenyament, podem trobar multitud d’entitats que ofereixen formació no reglada en línia. Des d’associacions fins a centres cívics passant per col•legis professionals. En aquest darrer cas, tot i que el públic objectiu són els professionals col•legiats d’aquell col•legi, la major part dels cursos s’ofereixen en obert, i alguns s’imparteixen en línia. Penseu que hi ha cursos que són transversals i que poden ser d’interès per a qualsevol professió. Sense anar més lluny, un exemple: el Col•legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya ofereix un curs en línia sobre posicionament web.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

info@escolavitae.com

Contacta amb nosaltres

Contacta con nosotros