L'esport com a eina d'educació en valorsPrevious Article
Esport a la tercera edatNext Article
Noticias
 • Futbol, un esport més tàctic del que semblaEl futbol és l'esport rei, milions de persones ho confirmen i es donen cita de forma religiosa, tots els caps de setmana, en les pistes. La veritat és que darrere [...]
 • La importància dels educadors en l’esport de formacióEls educadors en l'esport de formació són tan rellevants com qualsevol un altre docent que es dediqui a l'abordatge d'una altra classe de temàtiques durant el procés formatiu dels estudiants. [...]
 • Els avanços tecnològics i l’esportLa tecnologia ha donat passos gegants en els últims anys, i en l'esport, tant amateur com a professional, s'ha anat incorporat per millorar l'acompliment dels atletes i de la competència, intentant [...]

Hàbits esportius a Catalunya

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Hàbits esportius a Catalunya

Catalunya és un país amb una tradició esportiva molt arrelada, segons les enquestes la població que practica alguna mena d’esport és superior, en percentatge, a la mitjana de tot l’estat espanyol, i a més tenim afició per esports molt diversos, és a dir que al nostre país hi ha una alta heterogeneïtat esportiva.

En el nostre temps lliure, l’esport és una de les activitats que preferim, tant si és en qualitat de practicants com si ens limitem a ser-ne espectadors. I els catalans i les catalanes que fan un esport es considera que són aproximadament un 25% de la població, però si hi sumem la gent que en practica més d’un, ja superem el 40%.

Pel que fa a les activitats esportives que més duu a terme la població de Catalunya, l’ordre seria aquest:

 • Natació (recreativa)
 • Ciclisme (recreatiu)
 • Gimnàstica en centres esportius
 • Excursionisme/muntanyisme
 • Futbol
 • Aeròbic, gimnàstica rítmica, dansa…
 • Altres varietats de futbol
 • Esports d’hivern

Són les disciplines preferides per catalans i catalanes a l’hora de mantenir-se actius en el seu temps lliure. Cal dir que la natació la practica més d’un 40% de les persones que fan esport, mentre que el ciclisme voreja el 20%, de manera que ens podem fer una idea dels seguidors que té el que es considera un dels esports més complets.

Com a curiositat, al llarg de les darreres dècades hi ha hagut una tendència per part dels clubs esportius a perdre rellevància en la pràctica de l’esport de la població, i això es reflecteix en el fet que ben bé dos terços dels que fan alguna mena d’activitat esportiva ho fan pel seu compte, sense estar vinculats a cap organització, en bona part per manca de temps o diners.

Ara bé, les persones que son sòcies d’algun club reconeixen majoritàriament que ho són perquè consideren que això fomenta la regularitat de la pràctica.

En qualsevol cas els estudis indiquen que la població de Catalunya en general té força interès per l’esport, en practiqui o no, i quan en practica ho fa més d’un cop per setmana i tendeix a practicar-ne més d’un.

Noticies Educació

Futbol, un esport més tàctic del que sembla

Futbol, un esport més tàctic del que sembla

El futbol és l'esport rei, milions de persones ho confirmen i es donen cita de forma religiosa, tots els caps de setmana, en les pistes. La veritat és que darrere [...]

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

info@escolavitae.com

Contacta amb nosaltres

Contacta con nosotros