Sigues emprenedorPrevious Article
Què són les dades obertes i per a què ens poden servir?Next Article
Noticias
  • Futbol, un esport més tàctic del que semblaEl futbol és l'esport rei, milions de persones ho confirmen i es donen cita de forma religiosa, tots els caps de setmana, en les pistes. La veritat és que darrere [...]
  • La importància dels educadors en l’esport de formacióEls educadors en l'esport de formació són tan rellevants com qualsevol un altre docent que es dediqui a l'abordatge d'una altra classe de temàtiques durant el procés formatiu dels estudiants. [...]
  • Els avanços tecnològics i l’esportLa tecnologia ha donat passos gegants en els últims anys, i en l'esport, tant amateur com a professional, s'ha anat incorporat per millorar l'acompliment dels atletes i de la competència, intentant [...]

Inserció laboral dels ensenyaments professionals: dades d’interès

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Inserció laboral dels ensenyaments professionals: dades d’interès

El Departament d’Ensenyament elabora anualment un informe sobre estadística d’inserció laboral enfocat a ensenyaments professionals. Aquestes dades s’aconsegueixen mitjançant enquestes telefòniques realitzades als alumnes graduats sis mesos després d’haver acabat els estudis.

Estat de la inserció laboral a Catalunya

Els ensenyaments tinguts en compte en aquest informe són:

  • FPI (formació professional inicial: cicles formatius de grau mitjà i superior)
  • FPI a distància (cicles formatius de grau mitjà i superior)
  • Ensenyaments d’esports
  • Ensenyaments d’arts plàstiques i disseny
  • Ensenyaments artístics superiors de disseny, dansa, música, art dramàtic i conservació i restauració de béns culturals
  • PQPI (programes de qualificació professional inicial)

Són moltes les dades que ens aporta aquest estudi, però ens fixarem en alguns conceptes. Per exemple, el gràfic següent mostra la inserció laboral segons la família professional dels graduats de grau superior:

Inserció laboral

Comparant-la amb la inserció dels CFGM, podem observar que la dels cicles formatius de grau superior és més alta, i que hi ha dotze famílies professionals que tenen una inserció laboral per sobre del 50%: indústries alimentàries, imatge personal, instal•lació i manteniment, fabricació i mecànica, electricitat i electrònica, agrària, energia i aigua, maritimopesquera, tèxtil, confecció i pell, química, activitats físiques i esportives i fusta, moble i suro.

També hem trobat interessant el punt 17 i 18 de l’informe: “Vies per trobar feina en els graduats de grau mitjà i superior”. També es distingeix per gènere. Les formes més comunes són: a través de l’enviament de CV, a través de la xarxa personal de contactes i a través de l’empresa on s’han realitzat les pràctiques. El punt 19 apunta el motiu pel qual els graduats no troben feina: manca d’ofertes laborals adequades a la formació rebuda o falta d’experiència. Els punts següents (21-25) parlen del nivell de salari.

L’informe, que s’elabora amb la col•laboració del Consell General de Cambres de Catalunya, inclou conclusions finals sobre cadascun dels temes qüestionats. També està annexat el llistat de centres que han participat i el model d’enquesta.

Si voleu dades anteriors per realitzar estudis comparatius, a la web d’Estudiar a Catalunya trobareu els informes d’altres anys (el primer és del curs 2006-2007).

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

info@escolavitae.com

Contacta amb nosaltres

Contacta con nosotros