Noticias
  • Com fer treball físic fora de les pistesEstem acostumats a fer treball físic al mateix lloc de joc. Si bé aquesta és una bona manera d'aclimatar-se a la pista, especialment als moments d'escalfament, existeixen altres opcions igual de [...]
  • Què és el coaching?El coaching esportiu és un procés mitjançant el qual un entrenador s'encarrega de potenciar el talent i els recursos que té l'esportista per fer que el seu rendiment augmenti a [...]
  • El boom del tennis platjaAra que s'està disputant Roland Garros, fem un cop d'ull al tennis platja, una modalitat tenística que ha guanyat molta importància durant els últims anys. El que va sorgir a [...]

Ja pots jugar a cúrling a Catalunya

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Ja pots jugar a cúrling a Catalunya

Heu sentit a parlar del cúrling? Es tracta d’un esport de precisió que d’alguna manera ens pot recordar a la petanca, ja que l’objectiu és llençar unes pedres a través d’un passadís per tal de fer punteria. La principal diferència, però, amb la petanca o les bitlles és que aquí al cúrling la pista o passadís està feta de gel.

Com funciona?

És ben senzill: hi ha dos equips que competeixen entre ells i cada equip té quatre participants. Cadascun d’ells haurà de llençar dues pedres de granit: 8 en total per equip. Les pedres són força pesades, de 20 kg, i el passadís de gel fa 45,5 metres de llarg i 4,32 d’ample. Com que la pista es tota de gel, la pedra de granit va lliscant i s’ha d’intentar que no es desviï i arribi bé a l’objectiu: una diana marcada al terra.

Mireu aquí un video amb les millors deu jugades de cúrling. Emoció a flor de pell.

Una mica d’història

Els primers indicis de la pràctica de cúrling es troben a l’Escòcia del segle XVI, ja que s’han trobat algunes pintures referint-s’hi. El que si que està clar és que més endavant Escòcia va ser un dels països impulsors, gràcies a la popularitat de l’esport al país a causa de les baixes temperatures que tenen durant l’hivern. De fet, la seu internacional de la Federació Mundial de Cúrling es troba a Perth, una ciutat escocesa.

Avui en dia el cúrling es practica a tot el món, però sobretot al Canadà i al nord d’Europa. Per a qui n’estigui interessat ha de saber que hi ha fins i tot una lliga professional i que es tracta d’un esport olímpic d’hivern des de 1998, els que van ser a Nagano. A Catalunya es juga des de fa pocs anys: el primer club a Catalunya (i d’Espanya!) es va crear l’any 1999 a Igualada (Club Cúrling Igualada). A dia d’avui existeixen uns 8 clubs catalans dedicats a aquesta pràctica esportiva.

Una curiositat, ja heu vist el capítol de la mítica serie Els Simpsons on juguen a curling?

Una darrera curiositat: per fomentar la convivència i el joc net, hi ha una llei no escrita on s’indica que l’equip que guanya ha de convidar als perdedors a una consumició: així ja no fa tanta pena perdre, no?

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres