Finalitza amb èxit el IV Congrés del Tercer SectorPrevious Article
La diferència de practicar esport a l'estiu i a l'hivernNext Article
Noticias
  • Com gestionar una empresa de temps lliure?Per a totes aquelles persones que gaudeixen de l'esport en totes les seves variants, no solament com a practicants sinó també organitzant activitats lúdiques, poden optar per la via de [...]
  • Primers auxilis i seguretat a l’esportEls primers auxilis són les mesures que es prenen inicialment quan es produeix un incident, fins que apareixi l'ajuda sanitària especialitzada. Es tracten d'activitats fonamentals davant una urgència i són [...]
  • Beisbol, un esport que creix en importància a CatalunyaMalgrat la importància que té el beisbol a Amèrica, especialment als Estats Units; a Europa i al nostre territori encara o s'ha integrat per complet. Existeixen diferents clubs a Catalunya, [...]

La capacitat de síntesi, una competència professional molt valorada

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
La capacitat de síntesi, una competència professional molt valorada

Solucions. Segurament sigui aquesta la paraula més escoltada quan es pregunta a un empresari per allò que més valora o espera dels seus treballadors. I més encara en un món tan canviant com l’actual, en el que l’habilitat per donar resposta a noves situacions i escenaris és més benvinguda que mai. Però per poder aportar solucions és imprescindible disposar d’una bona capacitat de síntesi.

No sense raó, la Síntesi s’inclou dintre de les denominades “habilitats d’ocupació”, atès que els treballadors que la posseeixen resulten ser més adaptables i flexibles en la seva professió.

La síntesi, una habilitat indispensable

La capacitat de síntesi és aquesta preuada habilitat que consisteix en entendre els problemes i saber detectar la seva essència, com a pas previ per donar amb la seva correcta solució. Prèviament, és necessari haver sabut analitzar el tema en qüestió, separar-ho en les seves parts constituents i treure-li el que no és important, amb la finalitat de destacar l’essència sobre tot allò que és superflu.

Per això, és important diferenciar entre el treball que es duu a terme quan es sintetitza una informació i quan es realitza un mer resum.

En el primer cas, es tracta d’un procés en el qual s’extreu allò veritablement important i es presenta de forma adequada i intel•ligent per a la seva perfecta comprensió. En el segon, no és més que una recopilació mecànica de dades sense ordenació ni jerarquies.

La capacitat de síntesi es pot treballar per millorar-la i perfeccionar-la. Per a això és molt recomanable seguir una sèrie de passos fonamentals que ens ajudaran a enfocar-la i guiar-la:

1. Fixació de l’objectiu del nostre treball. A quin problema pretenem donar resposta?
2. Coneixement bàsic del tema a sintetitzar. Sense un estudi mínim o experiència prèvia sobre la qüestió a tractar no tindrem base suficient per analitzar-la.
3. Detecció de les parts del problema. En aquest pas del procés resulta imprescindible disposar d’ull clínic per seleccionar només els conceptes realment clau.
4. Ordenació jeràrquica dels conceptes, des dels generals fins als més específics.
5. Estudi i fixació de les relacions entre les parts.

Un cop realitzats aquests passos, tindrem davant nosaltres una representació sintetitzada de la realitat que estem estudiant. I estarem en disposició d’oferir una resposta que apunti cap a l’autèntica essència del problema.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

info@escolavitae.com

Contacta amb nosaltres

Contacta con nosotros