Esport i gamificacióPrevious Article
Aliments que afavoreixen concentrar-seNext Article
Noticias
  • Com gestionar una empresa de temps lliure?Per a totes aquelles persones que gaudeixen de l'esport en totes les seves variants, no solament com a practicants sinó també organitzant activitats lúdiques, poden optar per la via de [...]
  • Primers auxilis i seguretat a l’esportEls primers auxilis són les mesures que es prenen inicialment quan es produeix un incident, fins que apareixi l'ajuda sanitària especialitzada. Es tracten d'activitats fonamentals davant una urgència i són [...]
  • Beisbol, un esport que creix en importància a CatalunyaMalgrat la importància que té el beisbol a Amèrica, especialment als Estats Units; a Europa i al nostre territori encara o s'ha integrat per complet. Existeixen diferents clubs a Catalunya, [...]

La importancia de la hidratació

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
La importancia de la hidratació

Estem tips de sentir com hauríem de beure 2 o fins i tot 3 –segons qui faci l’afirmació- litres d’aigua al dia. Que com que som en bona part aigua, ens hem de passar el dia amb una ampolla d’aigua acompanyant-nos com un accessori més. Però no és fàcil, ni ho podem fer segons a què ens dediquem ni, si som sincers, ens ve de gust beure tanta aigua. Senzillament no tenim tanta set, en general.

Però és importantíssim que estiguem hidratats, sobretot si practiquem alguna mena d’exercici, i no cal que ens preocupem gaire, perquè el nostre cos ens demanarà líquids si els necessita, creant aquella sensació que coneixem des que som petits i que és la set. A més, molts aliments ja en contenen, de manera que és difícil que ens quedem deshidratats. Ara bé, per què és essencial que beguem diverses vegades durant el dia, surti de nosaltres mateixos o no?

  • Ens ajuda a recuperar els líquids que hem consumit amb l’activitat del dia, que pot ser senzillament anar als llocs caminant, pujar escales, suportar la calor de l’estiu o fer esport.
  • Amb l’activitat normal i els gots d’aigua o altres líquids que tinguem costum de beure, a més dels líquids que ja contenen els aliments, en tindríem prou, però si fem esport llavors hem de consumir una quantitat més gran de líquids, perquè amb la suor en perdem de manera notable.
  • Perdem líquids de diverses maneres en què no sempre pensem, com ara amb l’orina (aproximadament 1 litre i mig al dia), l’esmentada suor (uns 350 mil·lilitres) o fins i tot la respiració (400 mil·lilitres), i s’han de recuperar.
  • La hidratació és necessària per a transportar oxigen (i energia) a les cèl·lules de tot el cos, fins i tot els del cervell, que no pot funcionar adequadament sense prou oxigen.
  • Altres òrgans afectats directament pel grau d’hidratació que tinguem són els ronyons, que és una part bàsica de l’eliminació de residus del nostre cos, o naturalment el cor, que funcionarà millor si tenim la tensió arterial dins uns paràmetres adequats, cosa en què juga un paper molt important la hidratació.

Noticies Educació

Com gestionar una empresa de temps lliure?

Com gestionar una empresa de temps lliure?

Per a totes aquelles persones que gaudeixen de l'esport en totes les seves variants, no solament com a practicants sinó també organitzant activitats lúdiques, poden optar per la via de [...]

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

info@escolavitae.com

Contacta amb nosaltres

Contacta con nosotros