Els millors gols segons la UEFAPrevious Article
Les batalles de hip-hopNext Article
Noticias
  • Futbol, un esport més tàctic del que semblaEl futbol és l'esport rei, milions de persones ho confirmen i es donen cita de forma religiosa, tots els caps de setmana, en les pistes. La veritat és que darrere [...]
  • La importància dels educadors en l’esport de formacióEls educadors en l'esport de formació són tan rellevants com qualsevol un altre docent que es dediqui a l'abordatge d'una altra classe de temàtiques durant el procés formatiu dels estudiants. [...]
  • Els avanços tecnològics i l’esportLa tecnologia ha donat passos gegants en els últims anys, i en l'esport, tant amateur com a professional, s'ha anat incorporat per millorar l'acompliment dels atletes i de la competència, intentant [...]

Les lesions al futbol

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Les lesions al futbol

Quan es practica un esport, ja sigui futbol o un altre, sempre hi ha risc de lesionar-se.  Si aquestes lesions no es tracten de forma correcta, a més, correm el perill de crear una lesió de llarga durada que pugui repercutir el nostre dia a dia durant força temps.

Lesions al futbol

Ignacio Bocardo, fisioterapeuta del Cadiz C.F SAD té una pàgina web dedicada a les lesions que es produeixen amb la pràctica del futbol. En concret, podem trobar-hi les causes més freqüents de les lesions musculars, la seva classificació i una bibliografia on poder ampliar coneixements si ho necessitem.

Algunes de les causes de les lesions musculars són:

  • Causes tecnològiques: es produeixen quan per exemple hi ha material que no compleix tots els requisits necessaris.
  • Excés de treball: els jugadors solen entrenar moltes hores a la setmana i a més tenen competicions de forma molt periòdica. Això fa que el cos generi substàncies que poden provocar alguns canvis biològics i es produeixi així més risc de lesió.
  • Un altre causa són les baixes temperatures, que fan que la sang no circuli amb tanta fluïdesa i que per tant el múscul en queda afectat. Per contra, un excés de calor també pot provocar problemes, i per tant no és bo ni un extrem ni un altre.
  • Bocardo també té en compte lesions que es produeixen quan un equip canvia d’entrenador. Els canvis en les dinàmiques poden implicar més hores d’entrenament o exercicis que mai s’havien fet abans.
  • I si l’entrenador és important, també ho és el terreny de joc: un camp en mal estat pot provocar lesions. El mateix passa (i pitjor) si es decideix canviar de base i entrenar sobre ciment, sobre sorra, sobre rajola, etc.

Pel que fa a la classificació d’aquestes lesions, el fisioterapeuta les divideix en dues tipologies: les lesions “no traumàtiques” (com per exemple quan el peu s’enrampa, que és un cosa molt temporal i que sol passar-se sola) i les “traumàtiques”, que serien tot el que fa referència a cops, estiraments, sobrecàrrega de musculació, contractures, trencament de fibres, etc. En aquests casos cal tractament el més aviat possible per a que no derivi a més.

 

 

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

info@escolavitae.com

Contacta amb nosaltres

Contacta con nosotros