La importància de fer estiramentsPrevious Article
Entrenar a l’hivernNext Article
Noticias
  • Futbol, un esport més tàctic del que semblaEl futbol és l'esport rei, milions de persones ho confirmen i es donen cita de forma religiosa, tots els caps de setmana, en les pistes. La veritat és que darrere [...]
  • La importància dels educadors en l’esport de formacióEls educadors en l'esport de formació són tan rellevants com qualsevol un altre docent que es dediqui a l'abordatge d'una altra classe de temàtiques durant el procés formatiu dels estudiants. [...]
  • Els avanços tecnològics i l’esportLa tecnologia ha donat passos gegants en els últims anys, i en l'esport, tant amateur com a professional, s'ha anat incorporat per millorar l'acompliment dels atletes i de la competència, intentant [...]

Neteja i manteniment de la roba esportiva

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Neteja i manteniment de la roba esportiva

La majoria de nosaltres utilitza una roba especial quan fa esport, és a dir: una equipació o bé roba que només ens posem quan anem a fer exercici: més elàstica i còmoda que la que normalment utilitzem en el nostre dia a dia.

Ara bé, què cal saber sobre el seu manteniment? Doncs el més important és la seva neteja, ja que acostuma a ser roba molt suada.

Consells bàsics

  • En primer lloc, hem d’intentar netejar-les el més ràpid possible. Si deixem que la suor es vagi penetrant serà més difícil de treure després.
  • Si no pots rentar-la al moment, deixa-la en un cistell separat de la resta de roba. És important que la roba esportiva (així com s’acostuma fer amb la roba de treball) quedi separada de la resta. També seria interessant si poguessis tenir-la ventilada fins al moment de posar la rentadora.
  • Hi ha detergents que són especials per a roba esportiva, però si el teu consum és baix potser no et val la pena. N’hi haurà prou amb que utilitzis un detergent de caràcter suau. En el cas de roba esportiva també es desaconsella l’ús de suavitzant.
  • Per tal de preservar les seves condicions, tampoc s’aconsella que es faci servir secadora. Normalment aquests aparells tendeixen a reduir la mida de les peces tèxtils.
  • Algunes taques costen de treure, les de suor en són un bon exemple. Si veus que n’hi ha, el que pots fer és posar-hi algun llevataques especial o bé posar-hi una mica de vinagre, que té més o menys els mateixos efectes.
  • Per últim, un consell universal: fixa’t amb les etiquetes de la roba. Normalment allà hi podrem trobar tot un seguit de símbols que ens serviran per determinar si hem de rentar amb aigua freda o calenta, si podem o no assecar-ho amb secadora o si hem de tenir en compte alguna cosa més. En cas de dubte amb la interpretació de símbols podeu consultar alguna pàgina web on les expliqui.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

info@escolavitae.com

Contacta amb nosaltres

Contacta con nosotros