Noticias
  • Com fer esport a l’estiu sense riscosExisteix cert tipus d'informació que encara que és rellevant per cuidar de la salut del cos, no totes les persones coneixen o respecten. En aquest cas ens anem a concentrar [...]
  • Influència d’una bona alimentació en el rendiment esportiuUna de les recomanacions dels metges quan volen ajudar-te a millorar la salut és acompanyar la bona alimentació amb exercici físic moderat. No podem estar més d'acord, però en ocasions [...]
  • Estudiar esport, per què no?Si practicar activitats físiques és una de les teves passions, una bona manera d'encarrilar la teva carrera professional és endinsar-te al món de l'esport. Cada vegada hi ha més professionals que [...]

Pírcings i tatuatges: actua amb responsabilitat

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Pírcings i tatuatges: actua amb responsabilitat

Fer-se un tatuatge o un pírcing és una decisió molt personal que pot comportar alguns riscos. Per estar ben segur i elegir amb bon criteri, us recomanem que doneu un cop d’ull al portal Jove.cat de la Generalitat de Catalunya, que disposa d’un apartat sobre aquest tema.

Fes-ho bé si vols fer-te pírcings i tatuatges

Tatuatges

El més important és ser conscient que els tatuatges són per sempre i que no sempre els tindràs tan lluents com els primers mesos. El portal dóna un seguit de consells:

  • Visitar un metge: tens algun problema de salut? Alguna al•lèrgia? Evita sorpreses: consulta prèviament amb el teu metge: exposa-li el cas i deixa’t aconsellar.
  • Escollir un bon professional: eviteu llocs de dubtosa referència. Ha de ser un local amb bones condicions d’higiene, i s’han d’utilitzar materials estèrils d’un sol ús. Fixeu-vos si té a la vista el diploma que l’acredita com a tatuador (diploma higienicosanitari).
  • Triar el lloc on voleu el tratuatge i eviteu zones problemàtiques. Per exemple: a la zona lumbar no es recomana perquè és on s’administra l’anestèsia epidural.
  • Penseu sempre que tot i que avui en dia hi ha tècniques per “esborrar” tatuatges, mai queden del tot bé i com més gran sigui el tatuatge més visible serà la marca que en quedarà. No us deixeu endur per les modes.

Pírcings

Els consells per als pírcings són molt semblants als citats en l’apartat anterior: consultar prèviament al metge, escollir bons professionals i triar bé el lloc on vols posar-te’l. L’única diferència es que en principi és més fàcil treure-te’l i que no et quedi rastre.

Consulteu el quadre següent si voleu anar segurs: hi trobareu informació de cada pírcing dividida per zones. De cadascuna se n’indica quin és el període de cicatrització, riscos possibles, observacions i recomanacions.

Per a més informació podeu consultar el DECRET 90/2008, de 22 d’abril, pel qual es regulen les pràctiques de tatuatge, micropigmentació i pírcing, així com els requisits higienicosanitaris que han de complir els establiments on es realitzen aquestes pràctiques. (DOGC núm. 5.118, publicat el 24 d’abril de 2008).

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

info@escolavitae.com

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres