Noticias
  • Com ser un bon monitor esportiuEstàs pensant en especialitzar-te per aconseguir un treball que t'agradi i amb el qual puguis generar ingressos? Llavors aquest article et vindrà molt bé; ser monitor esportiu pot ser una possibilitat més [...]
  • Caminar, una altra manera de mantenir-se en formaTots sabem que fer exercici de manera constant és molt beneficiós per a la nostra salut, però no tothom té ànima d'esportista i a molta gent no li motiva gens [...]
  • Pregorèxia, por a engreixar durant l’embaràsLa pregorexia és un trastorn alimentari que afecta exclusivament a dones embarassades, les quals s'obsessionen de manera malaltissa amb engreixar el mínim durant la gestació i no assimilen de manera [...]

Pla Estudi Cicle Formatiu Grau Superior Animació Activitats Físiques i esportives

Assignatures Cicle Formatiu Grau Superior

Animació Activitats Fisicoesportives
Mòdul 1: Jocs i activitats físiques recreatives per a animació120h
PrimerJocs60
SegonFitness: Activitats Dirigides30
SegonPsicologia de l’Esport30
Mòdul 2: Activitats físicoesportives individuals180h
PrimerNatació60
PrimerAtletisme60
SegonEntrenament Personal30
PrimerXerrades Especialistes Sector I15
SegonXerrades Especialistes Sector II15
Mòdul 3: Activitats físicoesportives d’equip210h
PrimerEsports Col·lectius I60
PrimerFutbol60
SegonEsports Col·lectius II60
SegonNutrició30
Mòdul 4: Activitats físicoesportives amb implements150h
PrimerTennis40
PrimerTennis Platja20
SegonPàdel60
SegonNoves Tendències Fitness30
Mòdul 5: Fonaments biològics i bases del condicionament físic210h
PrimerAnatomia45
PrimerFisiologia45
PrimerTeoria de l’Entrenament I60
SegonTeoria de l’Entrenament II (Programació de l’Entrenament)60
Mòul 6: Organització i gestió d’una petita empresa d’activitats de temps lliure i socioeducatives90h
Organització i gestió d’una petita empresa d’activitats de temps lliure i socioeducatives90
Mòdul 7: Primers auxilis30h
PrimerPrimers auxilis30
Mòdul 8: Salvament aquàtic60h
SegonSalvament aquàtic60
Mòdul 9: Animació i dinàmica de grups120h
PrimerAnimació i dinàmica de grups120
Mòdul 10: Metodologia i didàctica de les activitats físicoesportives120h
PrimerMetodologia i didàctica de les activitats físicoesportives120
Mòdul 11: Activitats físiques per a persones amb discapacitats30h
PrimerActivitats físiques per a persones amb discapacitats30
Mòdul 12: Formació i orientació laboral60h
SegonFormació i orientació laboral60
Mòdul 13: Formació en centres de treball410h
Primer / SegonFormació en centres de treball410
Mòdul 14: Síntesi60h
SegonSíntesi60
A disposició del centre per adequar el cicle a l’entorn socioeconòmic de l’escola150
PrimerTutoria I30
SegonTutoria II30
PrimerEmpresa - Escola30
SegonEmpresa - Formació30
SegonCoaching30
Hores Lectives Primer Curs855h
Hores Lectives Segon Curs735h
Hores Pràctiques410h
Total Hores Lectives2000h

Assignatures de 1er CFGS Animació Activitats Físiques i Esportives

Tutoria 1r

30h

Descripció: En aquest espai els alumnes tindran un servei d’orientació a tots els nivells. En el següent link trobareu al detall el que treballem. Orientació a l’alumnat.

L’escola realitza les accions tutorials totes a la mateixa franja horària.

Activitats especials:

Sessions individuals d’assessorament i orientació.

Metodologia i didàctica

120h

Descripció assignatura: Aquesta assignatura treballa principalment la programació de les sessions esportives des del punt de vista més formal. Com preparar una sessió establint de forma prèvia els objectius que el tècnic persegueix així com els continguts i els exercicis seleccionats.

Activitats especials

Sessions dinamitzades i dutes a terme pels alumnes

Bases teòriques del joc

60h

Descripció assignatura: Aquesta assignatura té com a principals objectius, dotar a l’alumne d’un gran ventall de jocs i activitats per a poder dinamitzar alumnat de totes les edats i treballar la capacitat creativa i d’inventiva del futut tècnic per a fer-ne de nous.

Activitats especials:

Fira del joc

Organització de la festa interna de l’escola.

Natació per adults i nens

90h

Descripció assignatura: Aquesta assignatura té com a principals objectius, dotar a l’alumne dels coneixements necessàris per a poder ensenyar tots els estils de natació a qualsevol edat i nivell.

Atletisme

60h

Descripció assignatura: Aquesta assignatura té com a principal objectiu dotar a l’alumne dels coneixements de totes les disciplines de l’atletisme (velocitat, salt, llençaments, resistència, obstacles…) treballant especialment les curses de llarga distància i triatlons.

Tennis

60h

Descripció assignatura: Aquesta assignatura treballa a nivell tècnic tots els cops del tennis (drive, revés, serveis, volees, remat) així com els conceptes tàctics i estratègics d’aquest esport. L’objectiu principal és el de dotar a l’alumne de les eines didàctiques necessàries per a poder ensenyar aquest esport a nivell d’iniciació. També es treballa el reglament i organització de competicions.

Activitats especials:

Bloc específic de tennis platja dut a terme pel Beach Tennis Montgat

Futbol

90h

Descripció assignatura: Aquesta assignatura treballa des de diferents perspectives el món del futbol. Reglament, elements tècnics, tàctics i estratègics i didàctica i programació d’entrenaments.

Esports col·lectius 1

60h

Descripció assignatura: Aquesta assignatura està dividida en 3 grans blocs. Un primer bloc dedicat a les caracteristiques comuns dels esports col·lectius (conceptes com tècnica, tàctica, estratègia, replegament, defensa en zona, individual….), un segon bloc dedicat al esports col·lectius d’arreu del món (futbol americà, lacrosse, baseball, dodgeball, cricket, ultimate …..) i un tercer bloc dedicat al rugby (esport molt arrelat a la nostre escola).

Teoria de l’entrenament 1

60h

Descripció assignatura: En aquesta assignatura es treballen els conceptes més bàsics de la teoria de l’entrenament. La força, la velocitat, la resistència i la flexibilitat. El principal mètode d’entrenament que es fa servir es el crossfit o entrenament creuat.

Monitor de Lleure

120h

Descripció assignatura: En aquesta assignatura els alumnes cursaran tots els continguts necessaris per a ser monitors de lleure. Per aconseguir la titulació l’alumne a banda d’assistir a un 90% de les sessions i aprovar l’assignatura, caldrà que realitzi unes pràctiques orientades al lleure (160h) i presenti una memória.

Activitats especials:

Sessions de teatre i expressió corporal

Mòdul d’anglès específic per a l’animació

Organització festa interclasses amb l’assignatura de Jocs

Anatomia

90h

Descripció assignatura: Assignatura de caràcter teòric en la que els alumnes apendran els diferents sistemes del cos humà fent especial esment en els óssos, músculs i lligaments.

Sempre dins una perspectiva especialitzada en l’esport.

Primers auxilis

30h

Descripció assignatura: En aquesta assignatura es treballen les diferents situacions en les que ens podem trobar dins l’àmbit dels primers auxilis i en especial en l’àmbit esportiu. Com actuar en el cas de caigudes, cremades, contusions, cops al cap, ferides…

Activitats especials:

Sessions de RCP i d’envenats i cures de primers auxilis

Assignatures de 2n CFGS Animació Activitats Físiques i Esportives

Tutoria 2n

30h

Teòric 100%

Descripció: En aquest espai els alumnes tindran tindran un servei d’orientació a tots els nivells. En el seguent link trobareu al detall el que treballem. Orientació a l’alumnat. En aquest segon curs pendrà especial importancia i el pràcticum i la orientació laboral i professional.

Coaching

30h

Descripció: En aquestes sessions de coaching l’alumne treballa en sessions grupals reduides qüestions de caràcter vital que l’ajudaran a clarificar objectius i a afrontar els reptes del futur pròxim (selectivitat, propers estudis, universitat si o no, opcions laborals…)

Activitats especials:

Sessions individuals d’assessorament i orientació

Teoria de l’entrenament 2

60h

Descripció assignatura: En aquesta assignatura es treballen els conceptes més bàsics de la organització i la planificació de la preparació física dels esports equips i individuals

Activitats especials:

Sessions pràctiques a l’escola amb pulsómetres i aparells de medició

Esports col·lectius 2

60h

Descripció assignatura: Aquesta assignatura està dividida en 3 grans esports. El handbol, el voley i el bàsquet. A totes elles es treballen els aspectes tècnics, tàctics i estratègics propis de cada esport, així com el reglament i la metodologia i didàctica particular de cada disciplina.

Padel

45h

Descripció assignatura: Aquesta assignatura treballa els aspectes tècnics, tàctics i estratègics propis del padel, així com el reglament i la metodologia i didàctica particular.

Entrenament Personal i Sala de Fitness

90h

Descripció assignatura: Aquesta assignatura presenta les noves tendencies de l’entrenament personal així com les màquines i aparells propis d’una sala moderna de fitness.

Salvament i Socorrisme

60h

Descripció assignatura: Aquesta assignatura treballa les diferents tècniques de rescat a l’aigua així com els protocols establerts pel salvament a una piscina.

Gestió Esportiva

90h

Descripció assignatura: En aquesta assignatura l’alumne aprèn a crear la seva propia empresa vinculada al món de la gestió esportiva. Treballarà la creació d’un complert pla d’empresa i de màrqueting.

Activitats especials:

Creació d’una empresa ficticia i presentació del projecte a la resta de companys.

Síntesi

60h

Descripció assignatura: En aquesta assignatura els alumnes realitzen un complert treball en equip amb l’objectiu de crear diferents activitats que es duran a la pràctica amb alumnes reals. Caldrà doncs que recopilin totes les experiencies i aprenentatges dels dos cursos i els possin a la pràctica. En aquest crèdit també s’evalua la capacitat coordinativa amb els alumnes de primer que actuaran de monitors.

Activitats especials:

Organització d’una gran festa a la platja de la Mar Bella

Organització d’una festa esportiva al ST Paul’s school de Barcelona

Formació i Orientació Laboral

60h

Descripció assignatura: Assignatura destinada a l’estudi de les diferents opcions laborals de l’estudiant d’AAFE i de com orientar la formació personal al àmbit que més ens interessi. També es treballa la configuració del curriculum vitae personal de cada alumne.

Sortides professionals AAFE.

Activitats especials: Xerrades d’experts en xarxes socials, projecte Instagram i Facebook. Creació d’un blog personal de cada alumne.

Nutrició esportiva

60h

Descripció assignatura: Estudi dels nutrients i de com organitzar la dieta dels esportistes. En aquesta assigatura sortiran a debat molts mites de la nutrició i l’alumne podrà tenir una bona base per a poder si ho desitja en un futur aprofundir més.

Activitats especials: Confecció de programes dietètics especials per a diferents tipus d’esportistes.

Psicologia Esportiva

60h

Descripció assignatura: Estudi de la intervenció de la ment en l’èxit de la pràctica esportiva. La força del pensament influencia molt en el rendiment. La psicologia esportiva treballa i estudia amb deteniment el comportament humà i aconsegueix donar pautes als atletes en situacions de tensió màxima.

Activitats especials: Casos pràctics de diferents esports, individuals i col·lectius.

Esport per discapacitats

30h

Descripció assignatura: L’esport per definició és un exemple d’adaptació i de integració social. Ens permet una gran varietat de propostes que ajuden a persones amb alguna mena de discapacitat a participar activament en activitats beneficioses pel cos pero sobretot per la ment.

Activitats especials: Col·laboracions amb el CE Esbonat i Amistat i altres activitats especials fora de l’escola.