Exercicis per enfortir l'esquenaPrevious Article
¿Qué és el mètode Tabata? ¿Funciona?Next Article
Noticias
  • Com gestionar una empresa de temps lliure?Per a totes aquelles persones que gaudeixen de l'esport en totes les seves variants, no solament com a practicants sinó també organitzant activitats lúdiques, poden optar per la via de [...]
  • Primers auxilis i seguretat a l’esportEls primers auxilis són les mesures que es prenen inicialment quan es produeix un incident, fins que apareixi l'ajuda sanitària especialitzada. Es tracten d'activitats fonamentals davant una urgència i són [...]
  • Beisbol, un esport que creix en importància a CatalunyaMalgrat la importància que té el beisbol a Amèrica, especialment als Estats Units; a Europa i al nostre territori encara o s'ha integrat per complet. Existeixen diferents clubs a Catalunya, [...]

Quins efectes té un massatge per als esportistes?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Quins efectes té un massatge per als esportistes?

La pràctica de l’esport i en general de l’exercici físic és essencial per a gaudir d’una bona salut, combinat amb una alimentació equilibrada, a més de proporcionar-nos la satisfacció de l’acompliment d’objectius i enfortir-nos físicament.

Ara bé, malgrat els escalfaments que hem de fer sempre que ens disposem a fer exercici, sempre comporta un desgast i un risc de lesions, i és per això que el cos necessita “passar pel taller”, o dit d’una altra manera fer-se massatges.

De fet, no només són imprescindibles per a solucionar problemes, sinó que també ajuden a prevenir-los i fins i tot milloren el rendiment del nostre cos.

El motiu d’aquestes afirmacions és que un massatge facilita la irrigació sanguínia, de manera que l’oxigen ens arriba millor als músculs, però també drena els teixits i millora el procés de contracció dels músculs, a més de preparar-los abans d’una competició i alleujar-los després.

 N’hi ha de diverses menes, per a diversos moments:

  • Abans de la competició: Entre 5 y 24 hores abans de la competició o d’una sessió forta d’entrenament cal fer un massatge que faciliti la irrigació sanguínia. Es fa servir glicerina amb alcohol per tal d’augmentar la temperatura dels músculs, als quals s’aplicarà força pressió.
  • Després de la competició: Entre tres quarts d’hora i 5 hores després de la competició, aquest massatge busca eliminar contractures i toxines que el cos ha adquirit pel sobreesforç. Es tracta de relaxar els músculs, per la qual cosa els moviments en aquest cas han de ser sacsejades, copets i vibracions.
  • Manteniment: Durant els entrenaments, es recomana que aproximadament cada dues setmanes els esportistes se sotmetin a massatges amb els quals es poden prevenir contractures i lesions, però també eliminar la fatiga i mantenir l’elasticitat dels músculs. En aquest cas els materials emprats seran cremes i olis i les parts on s’incidirà seran les més castigades per la pràctica concreta d’aquella activitat.
  • Rehabilitació: Tard o d’hora els esportistes pateixen alguna lesió i, per tant, cal que assisteixin a sessions de rehabilitació, on entre altres coses els faran massatges orientats a la recuperació de les òptimes condicions de les parts del cos afectades.

Noticies Educació

Com gestionar una empresa de temps lliure?

Com gestionar una empresa de temps lliure?

Per a totes aquelles persones que gaudeixen de l'esport en totes les seves variants, no solament com a practicants sinó també organitzant activitats lúdiques, poden optar per la via de [...]

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

info@escolavitae.com

Contacta amb nosaltres

Contacta con nosotros