EU_Go!  El teu futur en un jocPrevious Article
Dinàmiques per a les empreses. Jugues?Next Article
Noticias
  • Com gestionar una empresa de temps lliure?Per a totes aquelles persones que gaudeixen de l'esport en totes les seves variants, no solament com a practicants sinó també organitzant activitats lúdiques, poden optar per la via de [...]
  • Primers auxilis i seguretat a l’esportEls primers auxilis són les mesures que es prenen inicialment quan es produeix un incident, fins que apareixi l'ajuda sanitària especialitzada. Es tracten d'activitats fonamentals davant una urgència i són [...]
  • Beisbol, un esport que creix en importància a CatalunyaMalgrat la importància que té el beisbol a Amèrica, especialment als Estats Units; a Europa i al nostre territori encara o s'ha integrat per complet. Existeixen diferents clubs a Catalunya, [...]

Sabies que es pot practicar cricket a Catalunya?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Sabies que es pot practicar cricket a Catalunya?

El cricket (o criquet), un esport d’equip on hi participen 11 jugadors per banda, és d’origen anglès. Bàsicament són els països que han tingut més relació amb Anglaterra els qui avui en dia encara ho practiquen de forma regular, com ara Austràlia o la India (antiga colònia britànica). No se’n saben ben bé els seus orígens, però alguns investigadors apunten que podria remuntar-se fins a l’Edat Mitjana.

Cricket a Catalunya

Tot i així, això no vol dir que en altres parts del planeta no se’n facin entrenaments ni competicions. Un exemple el tenim a Barcelona amb el Sant Andreu Cricket Club, equip creat al 2012 i que es troba regularment per entrenar en un espai cedit per l’Ajuntament de Barcelona. La majoria de jugadors són de la India o el Pakistan, i ara per ara només tenen la categoria junior (la que va d’entre els 14 i els 21 anys).

El cricket al nostre país no és pas d’ara, ja que segons diverses fons va ser a mitjans dels 90 quan es va començar a jugar per aquí. El que passa es que la seva vesant oficial no va arribar fins quasi 15 anys després: l’any 2009 Robert Masih va fundar la Federació Catalana de Criquet i gràcies això se li ha pogut donar oficialitat als diversos campionats que s’organitzaven entorn a aquest esport.

Un dels problemes més recurrents és la falta d’espai. El cricket és un esport que necessita un camp d’unes determinades característiques i mesures, cosa que dificulta el seu joc. A Barcelona ho han solucionat, com hem dit, amb uns terrenys cedits per l’Ajuntament, però no a totes les ciutats i pobles és possible. Tot i així, es calcula que arreu de Catalunya hi ha 18 entitats que promouen el joc.

Un dels objectius principals d’aquestes entitats esportives és poder donar a conèixer el cricket al nostre país perquè la gent d’aquí també se’l pugui sentir com a seu. De moment el club de Sant Andreu ja està fent activitats amb escoles per tal de fer despertar l’interés entre els joves catalans.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

info@escolavitae.com

Contacta amb nosaltres

Contacta con nosotros