Eines en línia per a l’edició d’imatgesPrevious Article
Com conservar i preparar els alimentsNext Article
Noticias
 • Com gestionar una empresa de temps lliure?Per a totes aquelles persones que gaudeixen de l'esport en totes les seves variants, no solament com a practicants sinó també organitzant activitats lúdiques, poden optar per la via de [...]
 • Primers auxilis i seguretat a l’esportEls primers auxilis són les mesures que es prenen inicialment quan es produeix un incident, fins que apareixi l'ajuda sanitària especialitzada. Es tracten d'activitats fonamentals davant una urgència i són [...]
 • Beisbol, un esport que creix en importància a CatalunyaMalgrat la importància que té el beisbol a Amèrica, especialment als Estats Units; a Europa i al nostre territori encara o s'ha integrat per complet. Existeixen diferents clubs a Catalunya, [...]

Serveis d’informació juvenil a Catalunya

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Serveis d’informació juvenil a Catalunya

Catalunya disposa d’una xarxa d’equipaments anomenada Xarxa de Serveis d’Informació Juvenil (SIJ) Aquests centres estan pensats per resoldre els dubtes que puguin tenir els joves, com ara per exemple dubtes sobre camins a seguir en els seus estudis, què cal saber a l’hora de llogar una habitació o fer una hipoteca, treball, formació, voluntariat internacional, etc.

Informació juvenil arreu de Catalunya

A la web hi trobareu un directori per cercar equipaments per províncies i després per comarques. Si fem la prova i busquem el Barcelonès, veurem que n’hi ha 31, la majoria a Barcelona ciutat. En destaquem tres:

 • Centre d’Informació i Assessorament per a Joves (CIAJ): Complet centre d’informació juvenil gestionat per la Regidoria d’Adolescència i Joventut de Barcelona. En destaquen els serveis d’assessorament en matèria laboral turística i mobilitat internacional. Periòdicament també organitzen activitats informatives i tallers.
 • Centre d’Informació, Documentació i Assessorament CASAL LAMBDA: Es tracta d’un centre associatiu sense ànim de lucre que té com a objectiu la normalització del fet homosexual. En destaca l’assessorament psicològic, educatiu i jurídic
 • AVBC Formació i inserció laboral: Entitat sense ànim de lucre que des de 1989 té com a missió aconseguir la inclusió social d’alguns dels col•lectius més desafavorits mitjançant la feina i la formació laboral.

Un altre servei interessant que trobareu a la web del SIJ és l’apartat “T’ho expliquem!”t'ho expliquem

Com que a cadascun dels centres s’hi reben moltes consultes, des de l’apartat “T’ho expliquem” se’n recullen les més corrents. Aquí us deixem amb les cinc últimes (feu clic per saber la resposta).

 1. Barcelona. He treballat molt de temps en manteniment i estic buscant feina. Em podríeu assessorar? Centre d’Informació i Assessorament per a Joves (Barcelona)
 2. Barcelona. Estaria interessada a marxar fora de Catalunya i d’Espanya per anar a un altre país a treballar durant 2 o 3 setmanes. Em podeu assessorar? Oficina Jove de Treball (Barcelona)
 3. Lleida. M’agradaria fer pràctiques professionals a l’estranger. Quines opcions hi ha? PALMA – Centre de Recursos Juvenils (Lleida)
 4. Tarragona. Per què no em truquen per fer entrevistes? Oficina Jove Tarragonès (Tarragona)
 5. Terres de l’Ebre. Quins tràmits he de seguir per poder fer d’au-pair? Oficina Jove Baix Ebre (Tortosa)

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

info@escolavitae.com

Contacta amb nosaltres

Contacta con nosotros