Noticias
  • Com fer treball físic fora de les pistesEstem acostumats a fer treball físic al mateix lloc de joc. Si bé aquesta és una bona manera d'aclimatar-se a la pista, especialment als moments d'escalfament, existeixen altres opcions igual de [...]
  • Què és el coaching?El coaching esportiu és un procés mitjançant el qual un entrenador s'encarrega de potenciar el talent i els recursos que té l'esportista per fer que el seu rendiment augmenti a [...]
  • El boom del tennis platjaAra que s'està disputant Roland Garros, fem un cop d'ull al tennis platja, una modalitat tenística que ha guanyat molta importància durant els últims anys. El que va sorgir a [...]

Street luge, el trineu d’asfalt

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Street luge, el trineu d’asfalt

Parlar de trineus a ple mes d’agost és potser una cosa ben estranya, però tot té la seva explicació, i és que els trineus dels quals us parlarem avui no són per ser utilitzats a la neu, sinó per asfalt: per carreteres i circuits.

Street luge, el trineu d’asfalt

Aquest esport és un dels més curiosos del món i es tracta d’una base (com si fos un monopatí) que funciona amb la pròpia inèrcia. El material del qual està fet és l’alumini i s’utilitza estant tombat a sobre d’ell.

El orígens de l’street luge es remunten cap a mitjans dels anys setanta, que és quan es van començar a realitzar les primeres curses. Els pilots van descobrir que quan s’està ajagut s’agafen velocitats més altes (fins a 130 kilòmetres per hora!) i per tant van anar adaptant-se segons el que anaven veient. D’aquesta manera el trineu ha anat patint variacions al llarg d’aquests anys, com per exemple la seva longitud o la seva amplada. També s’ha modificat una mica per fer-la més convexa i així poder posar el cos amb una mica de més comoditat.

Algunes característiques d’aquests trineus:

  • Està prohibit incorpora-hi frens mecànics
  • S’ha de vetllar sempre per la seguretat del pilot, per tant les mides han de ser estàndards i evitar que el cos no quedi massa encaixat i que pugui així dificultar-ne la sortida en cas d’accident.
  • Per competir (ja que existeixen competicions de caràcter internacional) s’han d’utilitzar taules reglamentàries fabricades amb els materials estàndards (acer, alumini, fusta i/o fibra de carboni). Hi ha botigues especialitzades que en venen o els adapten a les necessitats que es puguin tenir.

I cada pilot ha d’assegurar-se que està equipat amb:

  • Casc lligat i protector per la cara (sobretot els ulls: calen ulleres integrades al casc)
  • Vestimenta forta que pugui assegurar evitar rascades
  • Guants de cuir o de material potent
  • Calçat còmode i resistent

Normalment aquestes carreres es realitzen en carreteres de muntanya, però alguna vegada s’han fet també per ciutats (en circuits tancats). La distancia mitjana sol estar entre els dos i els cinc quilometres, i podem trobar diferents modalitats com ara la prova individual, la de grup, contrarellotge, etc. Per evitar accidents, hi ha un màxim de 20 participants per cursa.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres