Noticias
  • Com fer treball físic fora de les pistesEstem acostumats a fer treball físic al mateix lloc de joc. Si bé aquesta és una bona manera d'aclimatar-se a la pista, especialment als moments d'escalfament, existeixen altres opcions igual de [...]
  • Què és el coaching?El coaching esportiu és un procés mitjançant el qual un entrenador s'encarrega de potenciar el talent i els recursos que té l'esportista per fer que el seu rendiment augmenti a [...]
  • El boom del tennis platjaAra que s'està disputant Roland Garros, fem un cop d'ull al tennis platja, una modalitat tenística que ha guanyat molta importància durant els últims anys. El que va sorgir a [...]

Usa les biblioteques públiques

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Usa les biblioteques públiques

Sou usuaris de biblioteca pública?

Si la resposta és sí i viviu a Barcelona, de ben segur que en teniu una a prop de casa.

Com fer servir les biblioteques públiques de Barcelona

Actualment hi ha 41 biblioteques públiques a la ciutat. La última es va inaugurar fa poc més d’un mes, al barri de Sarrià – Sant Gervasi (Biblioteca Joan Maragall). Aquests equipaments tenen com a principal objectiu que tota la ciutadania tingui accés a la informació i al coneixement, i és per aquest motiu que a part d’oferir documents en préstec (llibres, música, pel·lícules, etc.) s’organitzen projeccions, xerrades, cursos, exposicions i moltes coses més. Per estar al cas de les activitats, podeu consultar l’agenda al portal de biblioteques de la ciutat.

Per tal d’acostar les noves tecnologies a tothom, les biblioteques disposen del que s’anomena “Espai Multimèdia”. S’imparteixen cursos i tallers que van des de iniciar-se amb la informàtica (obrir un ordinador, crear-se un correu, etc.) fins a tallers de retocs de fotografia, programari lliure o creació de blogs. En aquest sentit, també col·laboren amb el Cibernàrium i amb ACTIC.

Un dels serveis pocs coneguts que ofereixen són els adreçats a persones amb necessitats especials. Citem dos exemples:

  • Serveis i materials per a persones amb discapacitat: algunes biblioteques tenen ordinador preparats per a ser utilitzats per persones amb poca o nul·la visió. Pensant també amb aquest col·lectiu, totes les biblioteques tenen lupes de mà i de taula. També es poden agafar en préstec audiollibres, llibres amb lletra gran, llibres de lectura fàcil o pel·lícules amb audiodescripció. Per a persones amb discapacitats auditives també hi ha accessoris com ara els anells magnètics (que fan que el so arribi a la pròtesi auditiva) i un servei de traducció a llenguatge de signes per a les activitats programades.
  • Un altre servei interessant és el de “La biblioteca a casa”, que està pensat sobretot per a gent gran o persones amb mobilitat reduïda. Aquest servei consisteix en que la biblioteca porta els documents a casa de la persona.

Actualment les biblioteques de Barcelona permeten que cada persona s’emporti un màxim de 30 documents a casa. Això significa que podem agafar 15 llibres, 6 DVD i 9 documents varis com ara cd’s musicals o videojocs.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres