Futtoc: futbol taulaPrevious Article
Natació sincronitzada als 80 anysNext Article
Noticias
  • Com gestionar una empresa de temps lliure?Per a totes aquelles persones que gaudeixen de l'esport en totes les seves variants, no solament com a practicants sinó també organitzant activitats lúdiques, poden optar per la via de [...]
  • Primers auxilis i seguretat a l’esportEls primers auxilis són les mesures que es prenen inicialment quan es produeix un incident, fins que apareixi l'ajuda sanitària especialitzada. Es tracten d'activitats fonamentals davant una urgència i són [...]
  • Beisbol, un esport que creix en importància a CatalunyaMalgrat la importància que té el beisbol a Amèrica, especialment als Estats Units; a Europa i al nostre territori encara o s'ha integrat per complet. Existeixen diferents clubs a Catalunya, [...]

Viure gratis a una casa

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Viure gratis a una casa

Un dels problemes més comuns de la societat actual (sobretot els joves) és la dificultat de trobar una vivenda digna i bé de preu. Entre que els pisos són cars i que els sous són molt baixos, casi sembla impossible que es puguin trobar bones ofertes.

Per contra, existeixen diverses alternatives que val la pena conèixer i tenir en compte. Una d’elles és la ocupació d’habitatges públics de Sant Cugat per reconstruir-los i així no haver de pagar lloguer. Se’n diuen masovers urbans i podeu llegar-ne un article al diari La Vanguardia.

Quines són les condicions per “viure gratis”?

En el cas aquest concret de Sant Cugat, que no vol dir que sigui l’únic, les condicions es van fixar ara fa aproximadament un any: el moviment 6 Claus va iniciar un procés per rehabilitar sis habitatges buits al barri de La Floresta. Anteriorment l’Ajuntament ja havia començat la cerca de masovers urbans, però fins el moment cap propietari ho havia volgut provar. Amb el cas dels habitatges de La Floresta, per sort, s’ha pogut tirar endavant.

Els “llogaters” hauran d’anar reparant la vivenda amb una inversió que s’ha fet des de l’Ajuntament. Un cop es demostri que ja s’hi pot viure (mitjançant un certificat d’habitabilitat) s’hi instal·laran els primers masovers i podran ser-hi durant un període màxim de cinc anys (prorrogables fins a set). El lloguer s’anirà pagant amb la feina que es vagi fent, i si el volum de feina no és prou elevat, es combinarà amb preu monetari, que s’estipula en aquest cas a quatre euros el metre quadrat (del qual s’hi ha de sumar després les despeses, serveis i IBI).

Si esteu llegint això i us interessa formar part d’aquest projecte, el primer que heu de fer és inscriure-us al registre de sol·licitants d’habitatges de protecció oficial de Sant Cugat i després també al registre de masoveria urbana de l’Oficina Local d’Habitatge. Això sí: cal estar empadronat a Sant Cugat, complir certs requisits econòmics i demostrar que no es té cap propietat.

Esperem que més ciutats s’animin a dur a terme iniciatives com aquestes, perquè demostren que es pot viure d’una manera diferent i sostenible.

 

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

info@escolavitae.com

Contacta amb nosaltres

Contacta con nosotros