Noticias
  • La preparació específica d’alt rendimentLa idea d'alt rendiment sol aparèixer vinculada a l'estat físic i a l'esport. En aquest cas, el concepte al·ludeix a optimitzar l'aprofitament dels recursos corporals i tècnics. Qui aconsegueix maximitzar [...]
  • Com fer treball físic fora de les pistesEstem acostumats a fer treball físic al mateix lloc de joc. Si bé aquesta és una bona manera d'aclimatar-se a la pista, especialment als moments d'escalfament, existeixen altres opcions igual de [...]
  • Què és el coaching?El coaching esportiu és un procés mitjançant el qual un entrenador s'encarrega de potenciar el talent i els recursos que té l'esportista per fer que el seu rendiment augmenti a [...]

Voluntariat corporatiu

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Voluntariat corporatiu

Del 7 al 12 de juliol es va celebrar a Catalunya la 5ena Setmana de la Responsabilitat Social. Una de les accions que s’hi van dur a terme va ser la presentació de l’Oficina de Voluntariat Corporatiu de Barcelona, endegada per les entitats Ingenieria Social SAL i l’Associació + Responsables. L’iniciativa té també el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

Voluntariat corporatiu a Barcelona

Tal com ells mateixos es defineixen, es tracta d’un espai de relació entre empresa i tercer sector pensat per a generar escenaris de cooperació que aportin valor a la societat, a l’empresa i al treballador.

L’objectiu és que treballadors i treballadores d’una empresa puguin participar lliurement en causes, projectes i organitzacions sense ànim de lucre. Això aporta uns beneficis que a la web han dividit en quatre àmbits:

• Beneficis per a l’empresa: el clima de treball és més bo, es comparteixen objectius solidaris comuns, es creen aliances basades en la solidaritat i pot repercutir en una plantilla més productiva.

• Per als treballadors i treballadores: augmenta la satisfacció, el sentir-se motivat i involucrat, afavoreix espais de treball, etc.

• Per a les entitats socials: el principal benefici és el poder treballar conjuntament amb el sector empresarial, sovint allunyat o basat en accions molt puntuals. A part és una manera nova de rebre voluntaris i així poder fer més coses.

• Per a la comunitat: la relació entre empresa i societat és fa més evident i ho noten tots els factors que hi intervenen. Es genera un sentiment de projecte social comú.

El portal recull també bones pràctiques. Un exemple podria ser la que es va dur a terme entre Infojobs (portal d’ofertes de treball) amb Creu Roja: es van realitzar tallers de dues hores que van ser impartits per treballadors d’Infojobs i que es centraven en la recerca de feina en línia. Aquests cursos es dirigien als participants de projectes d’ocupació de Creu Roja i tots ells eren persones en risc d’exclusió social.

Si voleu més informació, a la pàgina web podreu trobar serveis que s’ofereixen tant a entitats com a empreses. Alguns són serveis gratuïts i d’altres de co-pagament (obtenció de recursos, medició d’impacte, assessorament, etc.).

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres