Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

11 contra l’Ebola

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
11 contra l’Ebola

El virus de l’Ebola ha passat en pocs mesos a convertir-se en una de les preocupacions de salut més importants a tot al món. Una mostra d’això són les múltiples accions que s’han desenvolupat de forma internacional, i avui en volem destacar una vinculada amb el futbol.

El futbol contra l’Ebola

Es tracta de la campanya “11 players, 11 messages, 1 goal: Together, we can beat Ebola”, més coneguda com “11 contra l’Ebola” i posada en marxa amb la col•laboració d’esportistes d’elit, la FIFA, la CAF (Confederació Africana de Futbol) i diversos experts en salut:

L’objectiu bàsic d’aquesta campanya es poder sensibilitzar al públic, així com promoure mesures preventives per a la seva prevenció.

Alguns dels futbolistes més famosos que hi van participar son Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Neymar Junior (Futbol Club Barcelona), Didier Drogba (Chelsea) i Philipp Lahm, del Bayern de Múnich.

La campanya es va difondre ràpidament per les xarxes socials amb l’etiqueta #wecanbeatebola. S’hi van compartir vídeos, consells, fotografies, continguts d’àudio, banners, cartells, etc. Cada missatge venia amb petits consells com ara que la carn s’ha de cuinar bé per evitar el contagi o que qualsevol símptoma persistent o diferent s’ha de comunicar al personal sanitari quan abans millor.

El fet d’utilitzar esportistes reconeguts mundialment ha estat per la força de convocatòria que tenen. Sovint les campanyes protagonitzades per gent famosa (siguin o no esportistes) tenen un impacte major, el que fa que el missatge pugui arribar a més gent perquè són més els qui ho comparteixen. Gràcies, també, a que el passat mundial es va celebrar a Sud-àfrica, ara ja són bastants els països d’aquell continent que reben ajudes per frenar aquest tipis de malalties i moltes altres.

Indicacions de la OMS (Organització Mundial de la Salut)

• Avisar de malalties o símptomes sospitosos
• Conèixer bé aquests símptomes per tal d’identificar-los el més ràpid possible
• Evitar el contacte corporal
• Rentar-se sovint les mans per tal de desinfectar-les de qualsevol virus
• Utilitzar la protecció que sigui necessària (com ara guants, bates, etc.)
• Mantenir relacions sexuals segures
• Etc.

Podeu trobar més informació i la totalitat dels consells de la OMS a la pàgina web de la FIFA.