Noticias

37a edició de la Zurich Marató Barcelona

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
37a edició de la Zurich Marató Barcelona

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a Barcelona la 37a edició de la marató de Barcelona, avui en dia coneguda pel nom de Zurich Marató Barcelona.

 Marató de Barcelona

Es tracta d’una cursa que actualment està organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, la Federació Catalana d’Atletisme (FCA), Turisme de Barcelona i el portal web Corredors.cat. Es realitza a la ciutat des de l’any 1980, ja que abans la seva predecessora havia sigut la Marató de Catalunya, celebrada a Palafrugell l’any 78 i al 79.

Qui l’hagi fet o n’hagi vist el recorregut pot veure clarament que no es tracta d’un passeig: els participants han de fer uns 42 quilometres pels diferents barris de la ciutat, començant i acabant a Plaça Espanya. De fet els quilometres responen als estàndards internacionals, doncs una marató es correspon a 40 km. Aquesta és la més antiga de l’estat espanyol i una de les més importants a nivell europeu.

Tot i que aquest any hi ha hagut molta participació, el record es va assolir l’any 2012, arribant als 19.500 inscrits (aquest cap de setmana eren uns 19.200). Cal pensar que en els seus inicis amb prou feines s’arribava als 500 participants: la primera cursa només va aplegar 185 corredors i es pot dir que pràcticament l’administració no hi va mostrar interès. Tot va canviar, però, quan es va començar a fer a Barcelona. Els agents organitzadors es van multiplicar i la marca Barcelona va anar demostrant que funcionava molt bé. De fet, un dels punts més importants de la cursa és precisament el dia abans, ja que a la Fira de Barcelona s’hi reuneixen empreses del sector per anunciar i promocionar els seus productes o serveis. Principalment l’empresa que més inverteix en aquest esdeveniment és, com ja us podeu imaginar, Zurich Insurance Group, que amb el seu potent mercat d’assegurances es permet fins i tot posar-li el nom a la prova.37a edició de la Zurich Marató Barcelona

Un últim apunt per destacar els guanyadors d’aquesta darrera edició:

  • En la categoria masculina: Philip Cheruiyot Kangogo, amb un temps de 2:08:16
  • En la categoria femenina: Aynalem Kassahun, amb 2:28:18.

Si us hi voleu apuntar l’any vinent, comenceu a entrenar!

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres