Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

5 consells per patinar millor

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
5 consells per patinar millor

Patinar és una de les formes més divertides i amenes de fer esport i mantenir-se actiu, però cal tenir en compte que si no es prenen les mesures adequades, es pot patir mal, per això és important equipar-se bé amb protectors pels genolls, colzes, canells i casc.

Per millorar la tècnica de patinatge és necessari fer-ho a una zona que sigui segura, on no puguis estar en perill si perds el control o si caus, això seria una zona llisa, sense canvis de nivells d’alçada, ni carreteres amb trànsit a prop, també és important preocupar-se per no fer mal a ningú, així que una altra característica és que no sigui una zona on passegi molta gent alhora.

Si vols millorar la teva tècnica de patinatge, fer cas a aquests cinc consells t’ajudarà:

1) Escalfament

Sempre que es realitza qualsevol esport és bàsic escalfar abans, així com fer estiraments abans i després de l’activitat, i el patinatge no és una excepció. La necessitat d’escalfar, al contrari del que molts pensen, no va lligada només als esports d’alta intensitat.

Patinant es treballen molts músculs constantment d’una forma que el cos no està acostumat. Per tant, amb la finalitat de no patir lesions evitables, hauràs de realitzar un taula d’escalfament i estiraments abans de la pràctica de patinatge.

2) Posició del cos

La posició correcta quan un patina és el tronc recte, les cames flexionades i la barbeta en línia amb el tronc, els braços hauran d’estar també rectes i les palmes de les mans obertes.

Òbviament, és important mantenir l’equilibri, per tant si al principi et costa una mica mantenir aquesta postura, tampoc has de forçar-la, sinó que hauràs de fer la que de forma natural t’apropi més a aquesta.

3) Els peus

Quan patines és important que els teus peus facin la forma d’una V i també que hi hagi una petita separació entre els dos, més o menys d’un palm com a mínim. El peu que sigui una mica més enrere és el que farà pressió contra el terra sempre de forma perpendicular a les rodes i així s’impulsa al patí.

S’ha d’evitar el clàssic error que es comet al començar a patinar, que és buscar el paral·lelisme entre els peus, és un vici que tenen tots els nous patinadors, però que s’ha de corregir ràpid, ja que marcarà la diferència a la pràctica del patinatge.

4) Frenar correctament

Per frenar és important fer-ho gradualment i no de cop i mantenir el tronc recte. Avança el peu que té el fre i no facis força amb tot el cos, sinó amb el peu. La cama que frena ha d’estar recta i la que no flexionada.

5) Sigues pacient

Com qualsevol altra cosa de la vida, el secret per perfeccionar la teva tècnica de patinatge és ser pacient i constant. No t’ofusquis si al principi trobes que no evoluciones gaire, és important que procuris divertir-te mentre ets perseverant i aprens sense pressa.

Segur que amb la pràctica milloraràs la teva tècnica de patinatge en menys temps del que creus.

Noticies Educació

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?   0

Estem preparats per tornar a l'escola al setembre? La Ministra d'Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el Covid-19, "la tornada a les aules serà [...]