Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

51è Rally Costa Daurada

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
51è Rally Costa Daurada

Fa uns quants dies que ha conclòs el 51è RallyRACC Costa Daurada, el Rally d’Espanya. Es tracta d’una competició oficial que se celebra cada any des de 1957 i que des del 1991 puntua per al Campionat Mundial de Rally, el WRC.
La competició, on sovint hi dominen els pilots espanyols i francesos, compta amb una organització molt complexa on hi treballen més de 3.000 professionals per a que tot funcioni a la perfecció.

Una mica d’història

Entre el 1916 i el 1920 es celebrava al nostre país la “Volta a Catalunya”, precedent de l’actual Rally i que aplegava a un bon munt d’aficionats. Després d’un període de temps força llarg, a l’any 1954 es va poder recuperar la cursa, però només per a dos anys, ja que al 1956 li van canviar el nom per convertir-se ja en Rally Catalunya.

Des del principi que la prova va estar patrocinada pel RACC, que va adaptar la volta que existia fins llavors per fer-la més moderna i europea. En aquest sentit, es va copiar una mica l’estil del Rally de Montecarlo, amb cinc punts diferents de sortida (Madrid, València, Donosti, Andorra i Barcelona). Els guanyadors d’aquella edició van ser Sebastià Salvadó i Guillen Bas, àlies Milano, que van superar als altres 103 participants amb el seu Alfa Romeo 1975.

Van ser uns anys força bons, fins que a l’any 1972 el Rally va canviar i es va convertir en el que es coneixia com a “Rally Barcelona-Andorra”. Després ha anat canviant de noms i ubicació (potser el que més es recorda actualment és el Rally Costa Brava) fins a dia d’avui, que gira entorn als terrenys de la Costa Daurada.

La 51ª edició

Com dèiem, aquests dies s’ha celebrat una nova edició. La sortida oficial va ser el 22 d’octubre des de Salou i va concloure tres dies després a la mateixa ciutat. Aquí van unes quantes xifres:

  • Hi ha hagut 23 trams cronometrats, fent un total de 1.276,83 km de recorregut
  • En total hi han participat 84 pilots de 30 països diferents.
  • Els guanyadors en la categoria principal han estat Andreas Mikkelsen i Ola Floene, amb un Volkswagen Polo.

La propera edició del campionat es celebrarà, si tot va bé, entre el 20 i 23 d’octubre del 2016.