Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Accessibilitat a la muntanya

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Accessibilitat a la muntanya

Anar a la muntanya potser una activitat molt agradable i que vingui molt de gust ara que s’acosta el bon temps, però cal pensar que a vegades no tothom ho pot gaudir de la mateixa manera.

Millorant l’accessibilitat a la muntanya

La Diputació de Barcelona, pensant precisament en aquest col•lectiu de persones que poden tenir problemes d’accés, té en marxa una pàgina web amb informació de rutes accessibles i un servei de lloguer de materials que facilitin l’accessibilitat a la muntanya.

Aquests materials adaptats es poden sol•licitar a les oficines i es poden trobar algun d’aquests elements:

Bicicletes de mà – handbikes: són bicicletes adaptades que permeten tenir-ne el control a través dels braços i les pròpies mans. Són ideals per a les pistes de muntanya sempre i quan no tinguin un gran desnivell.

Terceres rodes: són unes petites rodes frontals que s’adapten fàcilment a les cadires de rodes. Permeten millorar la mobilitat de les cadires i oferir girs de fins a 360 graus. L’únic que es necessita es canviar el reposapeus per el mecanisme que subjecta la roda i ja es podrà fer servir.

Joëlette: aquest aparell és una cadira-llitera. No te per si sola autonomia, sinó que es necessiten dos o tres persones que la puguin moure. Té una roda a la part inferior i permet que puguin gaudir de la muntanya les persones amb discapacitat, mobilitat reduïda o també gent gran.

Bicicletes tàndem: per a dos ocupants de manera que un pugui dur el ritme i l’altre faci de suport (ideal per a persones amb discapacitat visual)

Barres direccionals: pensades també per a persones amb discapacitat visual. Són unes barres de tres metres que permeten que la persona que no hi veu pugui seguir el camí pel seu propi peu però sense problemes per seguir el recorregut marcat (dues persones s’han de situar a cada extrem de la barra per guiar-la).

A part, també hi ha dossiers adaptats amb relleu i braille per conèixer millor la fauna i la flora dels espais que s’estan visitant. Hi ha diversos títols editats i es poden demanar als punts d’informació.