Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Aliments que afavoreixen concentrar-se

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Aliments que afavoreixen concentrar-se

Els aliments, a banda de la seva òbvia funció nutritiva, que no ens passa pel cap posar en dubte, tenen altres efectes en el nostre cos que potser no es coneixen tant, però que cal tenir en compte i fer servir al nostre favor.

Si de vegades tenim problemes per concentrar-nos, per exemple a l’hora d’estudiar, hi ha alguns aliments que ens poden ajudar perquè fan que el cervell funcioni millor, i és que un dels òrgans principals del nostre organisme és també, encara que no ho sembli, un dels que consumeixen i per tant necessiten més energia.

Aquests aliments es recomanen tant a estudiants com a persones que a la seva feina s’han de concentrar, perquè contenen elements que faciliten el funcionament del cervell i, per tant, milloren l’atenció i l’alerta.

PEIX: alguns peixos, com la tonyina i el salmó, contenen greixos cardiosaludables com l’Omega 3, que ajuda el sistema nerviós central a treballar.

FRUITS SECS: també contenen Omega 3, en aquest cas d’origen vegetal, però a més a més són bons per a la circulació de la sang i tenen antioxidants i vitamines.

NABIUS: aquests fruits proporcionen igualment antioxidants, que ajuda a tenir millor memòria i també concentració.

CARN VERMELLA: la carn de vedella o de xai conté la vitamina B12, que afavoreix la concentració, però també influeix en l’estat d’ànim i fa que la nostra energia augmenti.

XOCOLATA: possiblement un dels elements més atractius de la llista per als llaminers, cal especificar que parlem de xocolata amb una alta concentració de cacau, per tant no xocolata amb llet i encara menys xocolata blanca. Com que la negra estimula el sistema nerviós, es generen endorfines i això té una repercussió positiva en la memòria i la concentració.

AIGUA: la nostra principal beguda no només és necessària per al bon funcionament de tot el cos, sinó que hem d’estar ben hidratats perquè el cervell tingui un rendiment òptim.

CEREALS I PASTA INTEGRALS: en el cas dels nens i adolescents es tracta d’aliments recomanats, perquè entre altres efectes fan que el seu cervell mantingui una bona salut i, per tant, funcioni adequadament.

Noticies Educació

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?   0

Estem preparats per tornar a l'escola al setembre? La Ministra d'Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el Covid-19, "la tornada a les aules serà [...]