Noticias
  • Sortides professionals en el món de l’esportLa inserció laboral dels graduats en FP Trobaré feina després d'estudiar un cicle formatiu? Quines són les sortides professionals en l'esport?Aquestes preguntes són unes de les grans preocupacions dels estudiants un cop finalitzen [...]
  • Especialistes en formació 100% esportivaIdentitatEscola Vitae és un centre de formació professional esportiva privat, amb un projecte educatiu propi i singular anomenat Imagina. La nostra missió és contribuir en la formació integral de l’alumnat, educar-lo [...]
  • Projecte educatiu propi: ImaginaMetodologia Vitae basada en les competències professionals IMAGINA! Si tanquem els ulls i visualitzem les classes a impartir a l’Escola Vitae... "la matèria” es converteix en un mitjà que proporcionarà coneixements i [...]
CAT - CAS - VAS - EN

Aliments que afavoreixen concentrar-se

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Aliments que afavoreixen concentrar-se

Els aliments, a banda de la seva òbvia funció nutritiva, que no ens passa pel cap posar en dubte, tenen altres efectes en el nostre cos que potser no es coneixen tant, però que cal tenir en compte i fer servir al nostre favor.

Si de vegades tenim problemes per concentrar-nos, per exemple a l’hora d’estudiar, hi ha alguns aliments que ens poden ajudar perquè fan que el cervell funcioni millor, i és que un dels òrgans principals del nostre organisme és també, encara que no ho sembli, un dels que consumeixen i per tant necessiten més energia.

Aquests aliments es recomanen tant a estudiants com a persones que a la seva feina s’han de concentrar, perquè contenen elements que faciliten el funcionament del cervell i, per tant, milloren l’atenció i l’alerta.

PEIX: alguns peixos, com la tonyina i el salmó, contenen greixos cardiosaludables com l’Omega 3, que ajuda el sistema nerviós central a treballar.

FRUITS SECS: també contenen Omega 3, en aquest cas d’origen vegetal, però a més a més són bons per a la circulació de la sang i tenen antioxidants i vitamines.

NABIUS: aquests fruits proporcionen igualment antioxidants, que ajuda a tenir millor memòria i també concentració.

CARN VERMELLA: la carn de vedella o de xai conté la vitamina B12, que afavoreix la concentració, però també influeix en l’estat d’ànim i fa que la nostra energia augmenti.

XOCOLATA: possiblement un dels elements més atractius de la llista per als llaminers, cal especificar que parlem de xocolata amb una alta concentració de cacau, per tant no xocolata amb llet i encara menys xocolata blanca. Com que la negra estimula el sistema nerviós, es generen endorfines i això té una repercussió positiva en la memòria i la concentració.

AIGUA: la nostra principal beguda no només és necessària per al bon funcionament de tot el cos, sinó que hem d’estar ben hidratats perquè el cervell tingui un rendiment òptim.

CEREALS I PASTA INTEGRALS: en el cas dels nens i adolescents es tracta d’aliments recomanats, perquè entre altres efectes fan que el seu cervell mantingui una bona salut i, per tant, funcioni adequadament.

Noticies Educació

Perquè el pàdel és ara l’esport favorit de molts?

Perquè el pàdel és ara l’esport favorit de molts?   0

El pàdel es un esport que cada vegada està més de moda, sobre això no hi ha discussió ja que és el segon esport més practicat al país, per davant [...]