Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Anar en bici per ciutat: què cal tenir en compte?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Anar en bici per ciutat: què cal tenir en compte?

Si voleu anar amb bicicleta per ciutat, hi ha una sèrie de coses que hauríeu de tenir en compte. Nosaltres aquí us en fem cinc cèntims, però val la pena llegir al normativa sencera per saber que no s’està infringint cap llei.

Elements bàsics de circulació

  • Cal disposar de timbre obligatòriament i de llums. Si circulem de nit haurem de tenir-les enceses. Cal recordar que la majoria de bicicletes tenen llum automàtica gràcies a la dinamo, però cal assegurar que funcionin i emetin bé la llum que necessitem.
  • Si tenim pensat anar per vies interurbanes, es necessari que portem algun elements reflectors, com una armilla o una tira a la roba. També la bici ha de complir amb la normativa d’elements reflectors homologats. En temes de seguretat també cal pensar en el casc: obligatori per menors de 15 anys i opcional en adults.
  • Cal respectar la distancia de seguretat amb altres vehicles i vianants. Si hem d’anar per la vorera, només podrem fer-ho quan tinguin una amplada mínima o bé entre les 22 h i les 7 del matí.
  • Si hem d’aparcar la bicicleta, l’haurem de deixar en espais senyalitzats per a tal efecte. No podrem utilitzar elements urbans com ara arbres, papereres o faroles.
  • Queda terminantment prohibir conduir una bicicleta amb una taxa d’alcohol superior als 0.5 (el mateix cas que els cotxes) o fer-ho mirant el mòbil o duent auriculars a les orelles.
  • Quan es vagi per carretera, caldrà anar sempre pel voral. Ara bé, si aquest no es practicable, llavors caldrà anar per la dreta de tot i intentant interferir el menys possible.

Aquests dies Barcelona ha iniciat una campanya per promoure l’ús de les bicicletes i poder aconseguir créixer un 67% més, el que suposaria 80.000 desplaçaments més cada dia. Aquest és un dels objectius fixats en el Pla de Mobilitat Urbana per al període 2013-2018 i per fer-ho possible s’intentarà duplicar el número de km  de carril bici que hi ah a la ciutat, passant dels 116 als 308.