Noticias
  • Sortides professionals en el món de l’esportLa inserció laboral dels graduats en FP Trobaré feina després d'estudiar un cicle formatiu? Quines són les sortides professionals en l'esport?Aquestes preguntes són unes de les grans preocupacions dels estudiants un cop finalitzen [...]
  • Especialistes en formació 100% esportivaIdentitatEscola Vitae és un centre de formació professional esportiva privat, amb un projecte educatiu propi i singular anomenat Imagina. La nostra missió és contribuir en la formació integral de l’alumnat, educar-lo [...]
  • Projecte educatiu propi: ImaginaMetodologia Vitae basada en les competències professionals IMAGINA! Si tanquem els ulls i visualitzem les classes a impartir a l’Escola Vitae... "la matèria” es converteix en un mitjà que proporcionarà coneixements i [...]
CAT - CAS - VAS - EN

Apps per la inclusió social

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Apps per la inclusió social

Fa poques setmanes va entrar en funcionament la iniciativa “APPS per a la inclusió social”, emmarcada dins el context de la BCN Smart City i per fomentar l’impuls de l’emprenedoria per dissenyar i desenvolupar aplicacions per a fer de Barcelona un lloc més just.

Un concurs per a la inclusió social

Es tracta d’un concurs pensat per a què persones creadores d’aplicacions mòbils proposin idees al voltant dels cinc reptes que es proposen. Un equip de mentors relacionats amb el món de la inclusió social oferirà feedback i recursos per al desenvolupament de la idea.

Els cinc reptes proposats són aquests:

  1. Connectar habitatge amb persones que necessiten accedir-hi: crear una solució per a què propietaris d’habitatges ofereixin allotjament a canvi de compensacions no monetàries.
  2. Donar ús social als excedents del comerç: solucions que connectin supermercats o centres similars amb el Banc d’Aliments per ajudar a tramitar els excedents de forma fàcil i segura.
  3. Conjugar família monoparental, maternitat i treball: solucions per a millorar la vida quotidiana de famílies monoparentals o cuidadors no professionals.
  4. Suport contra el fracàs escolar: crear solucions per a motivar als alumnes dels darrers cursos de l’ensenyament obligatori.
  5. Eines contra la discriminació per qüestions de gènere: fomentant la igualtat entre homes i dones creant eines didàctiques per a comunicar-se.

El concurs consta de dues fases: “Hack-at-home”, on els participants (o grups participants) crearan la seva aplicació amb el suport dels mentors; i la fase de competició, que serà al juliol i on el públic general podrà votar les aplicacions presentades. No estan permeses les aplicacions que siguin ofensives amb institucions públiques o privades, tampoc les que tinguin contingut polític, sectari o religiós, les que discriminin a una persona o col•lectiu, ni tampoc les aplicacions vinculades a temes d’armament, tabac o continguts per adults.

Es valorarà que les aplicacions presentin solucions a les necessitats reals dels usuaris, que siguin propostes creatives i originals i que siguin fàcils d’utilitzar. També es tindrà en compte que siguin viables (tècnicament i econòmicament) i que s’hagin utilitzat dades obertes i tecnologies contactless.