Noticias
  • L’esport pot ser perjudicialÉs bastant habitual que s'escolti per tot arreu esmentar que l'esport dóna salut. Per descomptat l'anterior gaudeix d'una total validesa i fins i tot els experts en matèria de salut [...]
  • La psicologia esportiva té futur?La popular frase "mens sana in corpore sano" és una excel·lent manera d'introduir aquest tema. Malgrat haver estat esmentada molts anys enrere, és una forma de resumir la manera en [...]
  • Millora el teu rendiment a la sala de fitnessÉs important començar per anotar que resulta bastant comú trobar persones que confonen la labor amb funció d'un entrenador especialitzat en fitness amb la d'un monitor de gimnàs. A continuació [...]

Apps per la inclusió social

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Apps per la inclusió social

Fa poques setmanes va entrar en funcionament la iniciativa “APPS per a la inclusió social”, emmarcada dins el context de la BCN Smart City i per fomentar l’impuls de l’emprenedoria per dissenyar i desenvolupar aplicacions per a fer de Barcelona un lloc més just.

Un concurs per a la inclusió social

Es tracta d’un concurs pensat per a què persones creadores d’aplicacions mòbils proposin idees al voltant dels cinc reptes que es proposen. Un equip de mentors relacionats amb el món de la inclusió social oferirà feedback i recursos per al desenvolupament de la idea.

Els cinc reptes proposats són aquests:

  1. Connectar habitatge amb persones que necessiten accedir-hi: crear una solució per a què propietaris d’habitatges ofereixin allotjament a canvi de compensacions no monetàries.
  2. Donar ús social als excedents del comerç: solucions que connectin supermercats o centres similars amb el Banc d’Aliments per ajudar a tramitar els excedents de forma fàcil i segura.
  3. Conjugar família monoparental, maternitat i treball: solucions per a millorar la vida quotidiana de famílies monoparentals o cuidadors no professionals.
  4. Suport contra el fracàs escolar: crear solucions per a motivar als alumnes dels darrers cursos de l’ensenyament obligatori.
  5. Eines contra la discriminació per qüestions de gènere: fomentant la igualtat entre homes i dones creant eines didàctiques per a comunicar-se.

El concurs consta de dues fases: “Hack-at-home”, on els participants (o grups participants) crearan la seva aplicació amb el suport dels mentors; i la fase de competició, que serà al juliol i on el públic general podrà votar les aplicacions presentades. No estan permeses les aplicacions que siguin ofensives amb institucions públiques o privades, tampoc les que tinguin contingut polític, sectari o religiós, les que discriminin a una persona o col•lectiu, ni tampoc les aplicacions vinculades a temes d’armament, tabac o continguts per adults.

Es valorarà que les aplicacions presentin solucions a les necessitats reals dels usuaris, que siguin propostes creatives i originals i que siguin fàcils d’utilitzar. També es tindrà en compte que siguin viables (tècnicament i econòmicament) i que s’hagin utilitzat dades obertes i tecnologies contactless.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres