Noticias
  • L’impacte de l’exercici per a la salutEn l'actualitat, els costums sedentaris i la falta d'activitat física, en conjunt amb l'alimentació excessiva de menjars ferralles, estan produint greus complicacions en la salut de les persones, a causa [...]
  • Què li passa al teu cos quan deixes de fer exercici?Saps el que comporta per al teu cos deixar d'entrenar? Durant les festes, amb tantes reunions, dinars i sopars amb la família i els amics, sovint ens resulta difícil trobar temps [...]
  • Els entrenaments curts també són efectiusFuncionen els entrenaments curts? Segur que més d'una vegada et preguntes si els entrenaments curts de 10 o 15 minuts funcionen. Un cop més no has trobat temps per entrenar, els teus horaris són [...]

Barcelona, ciutat esportiva

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Barcelona, ciutat esportiva

Que Barcelona sigui una ciutat esportiva ningú ho posa en dubte. Una de les mostres més internacionals han estat els Jocs Olímpics de 1992, però no han estat els únics. Mundials de natació, atletisme o X Games han posat de manifest que ens trobem en una ciutat ben preparada i comunicada per a aquest tipus de esdeveniments.

Tercera capital mundial de l’esport

Tal com anuncien en aquesta noticia, només hi ha dos ciutats a nivell mundial que superin la nostra capital en aquest any 2015: Londres i Lausana. La informació s’extreu d’un rànquing anomenat “2015 Sports City Poll” en el qual es seleccionen les 50 ciutats que més han destacat en aquell darrer any en matèria esportiva.

L’Ajuntament de Barcelona i en concret Marta Carranza, comissionada d’Esports, ha declarat que com a ciutat és un orgull pertànyer en aquesta llista i a més ser-hi amb tan bona posició. També cal dir que pertànyer a la llista significa tenir prou logística i, sobretot, prou diners i solvència per a dur a terme segons quins projectes. Si una ciutat no pot pagar-ho, difícilment s’hi podran fer molts esdeveniments.

També s’hi valora l’oferta esportiva permanent

En aquest rànquing no només s’hi tenen en compte els grans esdeveniments esportius (que en aquest cas han sigut per exemple la Final Six de waterpolo o l’ISU Gran Prix) sino també l’oferta permanent que hi ha a la ciutat i que fa que els ciutadans i ciutadanes puguin practicar tota mena d’esports, ja sigui de forma individual o mitjançant els diferents clubs i federacions esportives existents. Cal dir que, des dels passats Jocs Olímpics, Barcelona compta amb una potent estructura i unes instal·lacions molt utilitzades arreu dels diferents districtes.

Esperem, doncs, que en els propers anys la nostra ciutat pugui seguir estant en aquesta prestigiosa llista i segueix encapçalant les primeres posicions. De fet, només mirant l’agenda esportiva de l’any 2016 ja veiem que l’activitat no només no es reduirà sinó que sembla que s’ampliarà, per la qual cosa no seria d’estranyar que al rànquing de 2016 hi tornéssim a aparèixer.