Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Barcelona World Race, una regata única

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Barcelona World Race, una regata única

Si us agrada el món marítim potser estareu assabentats de que fa unes setmanes (31 de desembre) es va posar en marxa la tercera edició de la regata Barcelona World Race

Barcelona World Race, la volta al món

Aquesta competició és la primera i única regata que dóna la volta al món amb un vaixell de vela tripulat per dues persones, amb la gran particularitat que es fa sense escales. Tant la sortida com l’arribada es fan a Barcelona i té una durada d’uns tres mesos.

Està organitzada per la Fundació Navegació Oceànica de Barcelona, la FNOB, i forma part del Campionat mundial Ocean Masters de la classe IMOCA.

El recorregut

Els participants fan aproximadament unes 23.000 milles nàutiques, passant per Sud-àfrica (cap de Bona Esperança), Austràlia, Xile i Antàrtica. En total són tres oceans i 12 zones climàtiques, amb el que tot això comporta: fred, calor, pluja, diferents estats de la mar, etc.

En aquests tres mesos els participants poden fer un total de tres parades tècniques, que són quan el vaixell necessita alguna reparació de caràcter extern i que per tant no poden resoldre per ells mateixos. La parada comença quan el vaixell s’atura en un dels ports o en una de les zones habilitades (si es fa per exemple una parada en un fondeig i no s’han requerit ajudes externes, llavors no compta com a parada tècnica). En tot cas la suma de les tres parades no pot sobrepassar els vuit dies de duració.

Si bé el recorregut està optimitzat perquè sigui una volta al món de la forma més curta possible, la veritat és que els vaixells acaben recorrent sempre moltes més milles de les previstes.

Sens dubte es tracta d’una prova que posa de manifest l’esperit de supervivència i superació dels seus participants. Si mireu la pàgina web podreu trobar informació diàriament actualitzada dels llocs per on estan passant i com els hi va. De fet, tot i que es tracta d’un esdeveniment que a moltes persones els hi pot passar per alt, la veritat es que té molts seguidors i són moltes les persones que, dies abans de la partida, es deixen caure pel port per veure els vaixells participants.