Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

BCN Sports Film: cinema esportiu

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
BCN Sports Film: cinema esportiu

El cinema és un dels espectacles que més agraden en general. A qui no li agrada anar a veure una pel·lícula? Ja sigui a les sales de cinema o bé des del sofà de casa, sempre podem trobar una pel·lícula o un director que ens puguin agradar per sobre de la resta. La gran quantitat de festivals temàtics ho justifica, i un d’ells és el que us expliquem avui, el BCN Sport Films, un dels més importants a nivell internacional en qüestió de cinema esportiu.

Cinema, esports i Barcelona

L’objectiu principal d’aquest festival, que enguany es celebra del 3 al 7 de maig, és acostar el món audiovisual als esports per tal de mostrar-ne alguna cosa més del que es veu habitualment: superació, esforç i valors (entre d’altres). Es tracta d’un festival de projecció, sí, però també d’un concurs on tothom que tingui material audiovisual sobre el tema pugui presentar-lo i compartir-lo amb la resta de persones interessades. De fet, s’accepta qualsevol contingut: no importa la durada i tampoc el gènere, ja que en tots aquests anys s’han pogut veure documentals, curts d’animació o inclús vídeos de caràcter promocional.

En aquesta nova edició, que ja és la setena, es projectaran unes 100 pel·lícules, que són les que s’han seleccionat després d’haver-ne rebut més de 400. És una bona pista sobre la salut del cinema esportiu, ja que 400 és una xifra molt alta (i cal dir també que són 40 els països que han participat enviant documents, el que el converteix ja en un festival internacional de renom).

No només Barcelona

El festival porta el nom de la ciutat incrustat, però això no vol dir que totes les projeccions es facin allà: enguany s’hi ha sumat Sant Boi de Llobregat i s’espera que en un futur s’hi uneixin més poblacions per tal d’arribar a més gent. Sant Boi acollirà als seus cinemes cinc sessions durant els dies 3, 4 i 5 de maig. Es tracta d’un compromís tant amb el festival com amb la població en sí, ja que l’esport és una eina d’integració social molt present a la ciutat.